Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Activitati cu nuci si ghinde


Din ghinde, nuci, un pic de plastilina si lipici lichid ne-am creat noi prieteni. Noi i-am numit Familia Ghinduta: o familie de trei pitici realizati de mama si tata impreuna cu cel mic.

Capusoarele piticilor le-am facut din ghindutele, cu tot cu capace, pe care le aveam deja pictate. Va amintiti ca v-am spus despre ele aici.
Apoi am mai ales trei nuci.

Dintr-un pic de plastilina am realizat cate un mic postament. Mai intai am realizat o mica bila din plastilina pe care apoi am turtit-o. Apoi am presat in ea nuca, facand astfel o mica adancitura. Aici am pus un strop de lipici lichid. Apoi am asezat nuca. Apoi iar lipici si iar un strat mai gros de plastilina (poate chiar si doua), pe post de gatut al piticului. Apoi iar lipici si la final am asezat capusorul reprezentat de ghinduta insufletita in realabil cu o pereche de ochisori si o gurita zambitoare.
Pentru a fi gata le-am pus piticilor nostri si niste pelerine din resturile ramase dupa ce am ascutit creioanele noastre groase pentru desenat.

familia ghinduta

Familia Ghinduta poate lua parte apoi la orice joc de rol pus in scena impreuna cu cei mici. Ii putem invita la o masa preparata si servita de copil, ii putem invita la o plimbare cu masinutele, etc.

La fel de bine insa ii putem folosi si pe post de pioni in oricare din jocurile de masa de tipul Piticot, Sus jos, Nu te supara frate.

Articole similare:

Publicat de in activitati pe 2 octombrie 2011
Etichete: , , , , | 5.287 vizualizari