Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteBile si mingi pentru bebelusi


Se ştie, copii sunt fascinaţi de orice minge si de bile. Cel puţin al nostru a fost de mic şi astăzi încă în multe activităţi ne folosim de ele. Rostogolirea lor îl fascinează. La fel de mult îl stimulează şi împrăştirea lor când se izbesc unele de altele şi iau traiectorii cu totul neaşteptate.


Am început să ne jucăm cu mingi si bile în jurul vârstei de 5 luni cu setul de bile primit înca de la botez. In continuare despre el am sa va povestesc. Este vorba de setul de bile de la firma PlaySkool, un set special conceput pentru bebelusi.


Asadar i le-am oferit copilului imediat ce a început să le poată ţine el în mânuţă. Bilele cu pricina sunt un pic mai mici decât pumnişorul lui. Ne-a plăcut la ele faptul că sunt astfel concepute încât să ofere stimulare atât vizuală cât şi tactilă şi auditivă. Au un colorit vioi şi pe aceeaşi biluţă sunt îmbinate măcar două culori antagoniste, a căror diferenţiere este uşor de realizat de către copil. Unele au alte obiecte înăuntru care fac ca biluţele să zornăie atunci cand copilul le agita. Fiecare biluţă are o suprafaţă de diferită la atingere: unele sunt netede, unele au deniverali punctiforme, unele sunt aspre, altele au striaţii, etc. Unele sunt transparente, copilul putând vedea prin ele, altele sunt mate. Chiar şi prin mişcare diferă, unele se învârt ca un titirez, altele se rostogolesc într-o direcţie după care brusc se întorc.


În jurul vârstei de 9 luni a mai primit un set asemănător doar că biluţele difereau (prin culoare, textură, interior). Cu toate că era obişnuit cu “jucăria” s-a delectate îndelung şi cu noul set.

Am oferit şi noi un set cadou unui finuţ în jurul vârstei de 6 luni (de fapt aceasta este şi vârsta recomandată de producător). Şi lui îi plac foarte mult. Îşi stabileşte câte una ca ţintă du porneşte de-a buşilea după ea. La această vârsta biluţa nu e foarte uşor de prins, aşa că, nici nu ajunge bine la ea, şi când să o apuce, de fapt doar o impinge un pic mai departe, şi iar începe cursa. Şi să vezi satisfacţie când în final ajunge să o prindă. Şi apoi începe studiul ei.


O singură grijă am avut noi cu aceste biluţe: să nu se lovească cu ele, întrucât sunt destul de compacte şi grele pentru copilaş.

Aşadar o jucărie excelentă pentru această vârstă, o jucărie care, deşi poate nu îţi spune prea multe la o primă vedere, poate oferi copilului multiple posibilităţi de explorare şi distracţie. Şi să nu uităm şi partea instructivă, părintele putând explica copilului (chiar şi de la această vârstă) diferite concepte privind suprafeţele, culorile, greutatea, etc.

Fiind o jucarie pentru bebelusi, o gasim ca fiind foarte potrivita atat pentru fetite cat si pentru baietei. Voi ce ziceti? Le-ati incercat? Pe acestea sau poate ceva asemanator.