Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteCantar de jucarie


Cantarul de jucarie a devenit o jucarie preferata de când piciul a descoperit jocurile de echilibru. Asa am ajuns să cumpărăm şi un cântar de jucărie pentru a-i putea exemplifica mai uşor noţiunile referitoare la greutăţi şi echilibrarea acestora.


Tot un fel de cantar de jucarie este si jocul Chikyboom de la Abrakadabra care este de fapt o balanta cu care poti cantari diferite greutati. In jocul ChickyBoom trebuie sa convingem niste puisori sa se mentina pe un gard, asigurandu-le achilibrul, ca si cum puisorii s-ar da pe balansoar.

Pentru copii mai mari, în joacă, cântarul cu greutăţi poate fi utilizat şi pentru a prezenta celor mici tehnica adunării numerelor, mai ales dacă ne folosim de această balanţă numerică de la MiniLand sau jocul Cantarului de la Dtoys sau Noriel. 

 

 

 

 

Cu astfel de jocuri, precum cantarul de jucarie, copii inteleg notiunea de egalitate, inteleg adunarea, scaderea si mai apoi chiar si primele probleme. Cate pere trebuie sa mai adaugam pentru a echilibra cantarul?

Pentru copii mai mici, au aparut si mici jocuri de echilibru, adaptate lor, in care inteleg si folosesc intuitiv notiunea de echilibru, de egalitate. Pe acestea insa le gasiti in special in magazinele de jocuri, precum este AbraKadabra.ro.