Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Carti de Craciun pentru copii


De Craciun, prinsi in febra cumparaturilor, a cadourilor si a petrecerilor, aproape ca uitam semnificatia autentica a acestei sarbatori.
Tocmai de aceea astazi va vom recomanda cateva carti de Craciun pentru copii.

Citite la lumina bradului impodobit, cartile cu povesti de Craciun aduc un farmec aparte sarbatorilor de iarna si ii invata pe cei mici sensul bucuriei specifice lor.
Asadar recomandarile de astazi sunt o invitatie pe care v-o adresam la a-i imbogati pe copii nu numai cu jucarii dar si cu emotii si mesaje, pentru a-i face sa inteleaga spiritul Craciunului.

O carte plina de emotie, o prima carte despre semnificatia Craciunului pe intelesul celor mici, despre bucuria de a fi alaturi de cei dragi este Dorinta de Craciun a lui Buzunaras. Este povestea iepurasului care pleaca pe urmele unui ingeras de zapada pentru a afla semnificatia Craciunului. Va intalni in calatoria sa multe sentimente care ne inconjoara de Craciun, insa va gasi adevarata bucuria in emotia de a darui, de a imparti bucuria cu ceilalti, cunoscuti si necunoscuti, mari si mici deopotriva.


Din cartile editurii InfoDar, cartea O zi de iarna este povestea unui simpatic pui de arici, care in prag de iarna si vreme rea, ofera celor mici un exemplu despre bucuria de a darui si de a renunta la surplusul personal pentru binele altora aflati mai in nevoie decat el. In final copiii vor descoperi alaturi de micul arici infrigurat caldura recunostintei dragilor sai prieteni.


Desi Mos Craciun nu apare in nici una din cele doua carti, cartile povestesc cu talc si pe intelesul celor mici semnificatia Craciunului.

La fel de plina de semnificatie este si povestea Bradutului de Craciun. O poveste care desi pare a se anunta ca fiind destul de trista (cu totii stim soarta bradutilor de Craciun), finalul ne readuce speranta si bucuria care trebuie sa ne anime sarbatorile de iarna petrecute la lumina bradutului.


Ne mai place tare mult si cartea „Spiridusii zapezii gasesc o scrisoare„. Este povestea unui baietel care ii scrie lui Mos Craciun cerandu-i un cadou pentru bunica care isi va petrece singura Craciunul. Mosul, ajutat de spiridusii nordului, va indeplini cererea plina de candoare a baiatului si in plus, pentru a-i rasplati generozitatea si puterea de a renunta la dorintele sale, ii va aduce si acestuia un minunat si mult asteptat cadou.


Si pentru ca este o perioada cand mai mult ca oricand trebuie sa ne facem timp si pentru cei de langa noi care se afla in nevoi, va voi aduce aminte si de povestea Fetitei de chibrituri. Poate asa ne vom aduce aminte tot mai mult sa ajutam. In final, vom incheia aceasta lista de scurte lecturi de Craciun pentru copii cu doua carti ce ne readuc in atentie poezii clasice despre Craciun. Este vorba despre Craciunul copiilor ce contine poezia cu acelasi nume a lui Octavian Goga:


Dragi copii din tara asta,
Va mirati voi cum se poate
Mos Craciun din ceriu de-acolo
De le stie toate-toate…

Uite cum, va spune badea…
Iarna-n noapte, pe zapada,
El trimite câte-un înger
La fereastra sa va vada…

Îngerii se uita-n casa,
Vad si spun – iar Mosul are
Colo-n ceriu la el, în tinda,
Pe genunchi o carte mare…

Cu condei de-argint el scrie
Ce copil si ce purtare…
Si de-acolo stie Mosul,
Ca-i siret el, lucru mare.

Si Noapte de Craciun ce contine poezia „In seara de Craciun” de George Cosbuc:


  In seara de Craciun

  Afara ninge linistit,
  În casa arde focul;
  Iar noi pe lânga mama stând,
  Demult uitaram jocul.

  E noapte, patul e facut,
  Dar cine sa se culce?
  Când mama spune de Iisus
  Cu glasul rar si dulce.

  Cum s-a nascut Hristos în frig,
  În ieslea cea saraca,
  Cum boul peste el sufla
  Caldura ca sa-i faca.

  Cum au venit la ieslea lui
  Pastorii de la stâna
  Si îngerii cântând din cer,
  Cu flori de mar în mâna.

  Poeziile sunt insotite de imagini deosebite, sugestive si atractive pentru cei mici, fiind o lectura potrivita pentru serile petrecute alturi de parinti, bunici sau prieteni la lumina bradutului.

  Pentru copiii mari mesajul Craciunului poate fi regasit in carti ca Momo sau Da mai departe


  Publicat de in carte-joc pe 7 decembrie 2011
  Etichete: , | 4.943 vizualizari