Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteCarti de sezon pentru cei mici


În asteptarea sarbatorilor pascale cu siguranta ca ati început deja sa le vorbiti celor mici despre semnificatia acestor zile.
Noi va propunem astazi o mini biblioteca în care vom reuni carti pentru copii, utile pentru întelegerea si familiarizarea celor mici cu simbolurile acestei perioade.

Voi începe cu doua carti ale editurii Aramis:

 
Prima dintre ele este Povestea oului încondeiat – Este o poveste adresata celor mici, si care prezinta, în versuri pline de umor, peripetiile unui ou nazdravan, din momentul aparitiei lui pana este incondeiat.
Prin intermediul acesteia, cititorii vor cunoaste si unele traditii si obiceiuri de Pasti.
Cartea este insotita de ilustratii realizate in aceeasi tonalitate umoristica
Însa cel mai importat este mesajul transmis celor mici prin intermediul povestii oului încondeiat (care nu vroia sa ajunga doar ou înrosit pentru a fi ciocnit în prima zi de Pasti), si anume ca fiecare dintre noi îsi are rostul sau pe lume, putem sa ne facem utili chiar si atunci când suntem diferiti unii de altii, ne putem realiza visul fiind deopotriva utili celorlalti. Noi am gasit-o aici.
Cea de-a doua este cartea „La Pasti”, o realizare grafica sugestiva pentru versurile cunoscutei poezii pentru copii de George Topârceanu.


Ne delectam de asemenea si cu Cartea Editurii Aquila’93, „Iepuras bulgaras”. Tot o poveste în versuri simple pentru cei mai mici pitici, povestea unui iepuras care descopera frumusetile din jurul sau si pe cel care le-a creat. Un bun instrument pentru a-i familiariza pe cei mici cu obiceiul încondeierii oualor. Noi am gasit-o aici.


Am lasat pentru final cartea „Ghici cât de mult te iubesc” de la editura Cartea copiilor.

Poate multi dintre voi o cunoasteti deja, fiind destul de promovata de mamicile din blogosfera româneasca. Noi vrem doar sa va o reamintim si sa va spunem ca poate nu este moment mai potrivit din an pentru a citi si explica celor mici mesajul ascuns în paginile acestei carti.

Iar pentru cei care nu o cunosc înca, va spunem ca este vorba despre povestea unui iepuras Castanuta-cel-Mic (personaj în care cu siguranta se vor regasi cei mici), care încearca sa-i arate lui Castanuta-cel-Mare (în al carui rol poate intra atât tata cât si mama) cât de profunda este dragostea ce i-o poarta. Este o carte scrisa cu delicatete, plina de emotie si candoare care descrie într-un mod cât se poate de amuzant dar si profund jocul dinainte de culcare dintre iepurasii Castanuta-cel-Mic si Castanuta-cel-Mare, vorbind astfel despre nemarginirea sentimentul de dragoste între parinti si copii.

O adevarata lectie de comunicare care ne încurajeaza sa încercam macar sa le explicam celor mici si cele mai naturale dar în acelasi timp cele mai profunde sentimente, învatându-i astfel ca la rândul lor sa exprime ceea ce simt.

Noi am gasit-o atât la libraria Carturesti cât si pe site-ul editurii Cartea copiilor. Si daca tot ajungeti pe acest din urma site, sa aruncati un ochi pe ultimele aparitii, cu titluri destul de incitante pentru un parinte: De ce fac copii crize de furie si De ce spun copii NU. Stiu ca sunt infime sansele de a va afla în situatia de avea nevoie de ele, dar poate le recomandati unei prietene, colege, vecin, ca tot suntem pe un site de recomandari de la parinte la parinte.

Lectura placuta!