Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteCasuta de carton


În postarea de astăzi am să vă vorbesc despre o carte joc din oferta editurii Prut. Este vorba despre o carte care ne propune sa intram in clubul jucariilor de carton.
Explorarile noastre cu acest gen de activitati au început în jurul vârstei de un an şi 9 luni.
In acea perioada piciul nostru a descoperit, alături de o foarte bună prietenă cu vreun anişor mai mare decât el, plăcerea jocului în căsuţa păpuşilor. Desi baietel, el a intrat foarte bine în acest joc de rol, facandu-i mare plăcere să manipuleze toate personajele sau obiectele din căsuţă.
Ca urmare, am încercat să achiziţionăm şi noi ceva asemănător. Totusi, o casuta a papusilor ni s-a parut prea mult pentru un baietel. Asa ca am cautat ceva mai potrivit.

Misiunea s-a dovedit însă a fi destul de dificilă cel puţin din două motive: mai toate căsuţele aveau un design clar dedicat fetiţelor, iar cele mai neutre erau din lemn, intr-adevar foarte bine finisate şi foarte atrăgătoare, însă deosebit de scumpe pentru bugetul nostru.

Într-un final am descoperit căsuţa de carton de la editura Prut.


carte cu casuta de cartonPiciul a savurat fiecare moment petrecut alături de tata când acesta i-a construit-o. Operatiunea nu a fost foarte dificila intrucat elementele sunt predecupate, se desprind foarte uşor prin simplă apăsare şi se construiesc foarte uşor graţie fantelor şi aripioarelor, fără a folosi foarfecă sau lipici.
Casuta are dotare si mobilier, personaje – un baitele si o fetita cu papusa, un bebelus, un catel si o cusca pentru el, diferite obiecte de gradinarit – stropitoare,flori, etc.Piciul nostru a fost atras mult timp de aceasta casuta. A reprezentat suportul ideal pentru jocul de rol ” de-a mam si de-a tata” . Am îngrijit florile din grădina căsuţei, am aranjat si am completat mobilierul din carton. Am redecorat casuta pictand piesele de mobilier.
Căsuţa noastră de carton a fost un foarte bun prilej de joacă şi când am început să modelăm cu plastilină. Deseori am creat floricele, copăcei, căţeluşi si pisicute pentru jocul în căsuţă.  Deşi mi-am propus ca pe acest site să nu judec jucăriile în funcţie de preţ, în cazul construcţiilor de carton de la editura Prut voi abdica de la acest principiu. Ne-am jucat prea mult şi frumos cu aceste carti-joc ca să nu menţionez că si faptul ca o astfel de jucarie costa doar 10 lei.

  Am sa amintesc totodata si de lecţia de ecologie pe care am putut să i-o dam micuţului nostru folosindu-ne de această simpatică căsuţă de carton.
  Astfel, mergând la locul de joacă oferit cu generozitate de librăria Cărtureşti, piciul a descoperit şi splendidele (prin finisaje dar şi prin mărime) căsuţe din lemn. Am putut să-i explic atunci că, pentru ca fiecare copil să aibă acasă o astfel de căsuţă din lemn, ar fi necesar ca mulţi copăcei să fie sacrificaţi, ceea ce nu este cazul dacă folosim căsuţe din carton.

  Asadar o carte joc ce ofera multiple posibilitati de joc si care, din punctul nostru de vedere, merita cu prisosinta cele 5 stele.

  Voi ce parere aveti?

  Mai jos vedeti si alte casute de carton care pot oferi multe momente de distractie celor mici