Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Copiii joaca teatru


V-am spus că ne-a plăcut ideea atelierului de teatru de păpuşi organizat la Palatul Naţional al Copiilor. Aşa că am zis să facem o cercetare de piaţă să vedem ce alte oferte mai există. Nu pentru că am dori să devenim cu toţi în câţiva ani părinţi de actori, mari vedete în devenire, ci pentru că jocul de rol este un element esenţial al jocului copiilor mici. Astfel, descoperind şi exersând tainele jocului de rol, atelierele de teatru îi ajută pe copii să-şi dezvolte creativitatea, imaginaţia, încrederea în sine, spiritul de echipă şi, nu în ultimul rând, învaţă să comunice.

Aşa am aflat că la teatrul Masca tocmai se derulează perioada de înscriere pentru Scoala de teatru gestual. Înscrierile durează până pe 26 septembrie, şcoala adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între 5-14 ani.

Teatrul pentru copii nu este o glumă întrucât şcoala va dura 8 luni, cu 4 ore/săptămână, iar taxa cursurilor este de 100 RON/ lună.
În prima parte a cursului (primele 3 luni) copii vor învăţa să se cunoască, să devenă o echipă. Tot la început, în primele luni, se vor face elemente de mişcare şi expresivitate corporală, dând importanţă exprimării corecte şi clare a unor mici texte.

Jocurile specifice vârstei lor elimină frica de comunicare, timiditatea, neîncrederea, complexele de inferioritate, modelând caracterul copilului. Învaţă să descopere, să-şi înţeleagă şi să exploreze atât corpul, cât şi emoţiile, gândurile şi ideile.
Aici puteţi vedea cum au derulat lucrurile anul trecut la cursul de actorie de la teatrul MASCA.

Noi mai ştim că ateliere de teatru se organizează şi la atelierele de creativitate de la Itys Bitsy. Aici şi aici aflaţi mai multe detalii, dar noi va spunem că sunt tot pentru copii de la 5 ani, se desfăşoară din octombrie până în iunie, o şedinţă pe săptămână de 1 oră şi jumătate şi costă 1600/întreaga perioada (32 de şedinţe – practic ajungeţi la 50 ron/şedinţa). Inscrierile sunt deschise până la 30 septembrie.

Şi am lăsat la sfârşit atelierele organizate sub egida „Teatrul Momo”. Noi vă spunem doar că ne-a plăcut pagina de prezentare, pe care o puteţi vedea aici. Ne-a încântat disponibilitatea de a primi şi copilaşi de 4 anişori. Copii se vor juca de-a teatrul o dată pe săptâmână, îmbinând jocurile de miscare, respiratie si dictie, cu cele pentru stimularea creativitatii, curiozitatii, spontaneitatii (condimentate pe alocuri cu papusi, umbre, povesti de la zero, mima etc). Costul unei şedinţe este de 25 ron iar înscrierile durează până pe 1 octombrie.

Articole similare:

Publicat de in evenimente pe 21 septembrie 2011
Etichete: , , , , | 3.107 vizualizari