Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Copiii planteaza copaci


Cand am fost la bunici intr-un sat pitoresc din Moldova, cel mic a redescoperit placerea jocului cu boabele de fasole si de porumb. Le scosesera bunicii pe prispa casei pentru a ne da si noua cateva provizii pentru consumul personal. Piciul a dat insa imediat iama in ele. Stiam ca ii place sa se joace in orice fel de boabe. A experimentat senzatii noi inca de mic de cand il lasam sa se joace in boabe de orez, in boabe de grau si chiar fasole (bineinteles sub atenta mea supraveghere). Cand a mai crescut a invatat sa si deseneze diferse forme din boabe insiruite una dupa alta. S-a distrat de asemenea foarte mult transferand boabe dintr-un recipient in altul, fie direct, fie cu ajutorul unor palnii cu gat mai gros.

In curtea bunicilor i-a venit insa ideea nastrusnica de a le imprastia prin iarba frumos crescuta! Ei si de aici pana la a merge in gradina pentru a planta porumb si fasole nu a mai fost mult. Stia din carti despre cum cresc plantutele, insa experienta de a planta chiar el cateva boabe pe ogor l-a incantat extrem de mult.

Mai distractiv a fost cand ajunsi in Bucuresti si pregatindu-ne sa mergem in parc, s-a infiintat cu punguta de boabe de fasole la usa. Vroia sa mearga in parc sa planteze fasole … si de aici o mie de intrebari legate de diferenta intre un parc si o gradina.

Insa pentru a ne lua revansa fata de pici, vom merge sambata sa plantam un copacel alaturi de cei de la Greenfield. Am aflat despre aceasta campanie extrem de educativa pentru cei mici si pentru cei mari deopotriva de pe www.stiridebine.ro si ne bucuram sa va spunem si voua despre ea.

Asadar vino si tu pe 30 aprilie de la 10:30 pana la ora 16 la Padurea Baneasa, langa Greenfield ca sa plantezi un pomisor!
Pentru a-ti rezerva pomisorii pe care ii vei planta alaturi de cei dragi, organizatorii au pregatit si un formular de inscriere. Detalii mai multe aflati aici si pe facebook, unde este disponibil si formularul de inscriere.

Publicat de in evenimente pe 28 aprilie 2011
Etichete: | 4.005 vizualizari