Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Stropitoare de gradina pentru copiiCuburi pentru bebelusi

Incepand cu varsta de 6 luni, bebelusii sunt capabili sa manuiasca cuburi. Si nu numai ca pot, dar sunt si foarte incantati sa se joace cu ele. Nu trebuie decat ca acestea sa fie potrivite pentru manutele lor mici si sa nu aiba colturi tari. Asa ca excludem din start cuburile de lemn. Sunt tari si se pot lovi cu ele.

Cele mai indicate sunt cuburile textile. Daca fetele cuburilor au si texturi diferite este si mai bine intrucat vor oferi o stimulare senzoriala suplimentara bebelusului.

 

Iata doua seturi de cuburi pentru bebelusi de la Bright Star. Noi am alege al doilea set, chiar daca ar fi sa le facem cadou unei fetite. Cuburile au culori mult mai vii si mai atragatoare decat cele roz care par mai sterse.

Foarte frumoase sunt cuburile pentru bebe de la Lamaze. Au suprafete cu adevarat diferite insa marele dezavantaj este ca cele 4 cuburi sunt legate intre ele. La un moment dat acest lucru poate deveni frustant pentru bebe care va dori sa le exploreze unul cate unul.

Insa, de departe, prima alegere sunt cuburile pentru bebelusi de la Chicco. In ciuda faptului ca par a fi prea simple, sunt perfecte pentru bebe. Materialele  de pe diferite fete sunt cu adevarat variate. Diferenta esentiala fata de celelalte modele este data de marime. Aceste cuburi sunt mai mici si pot fi cu usurinta apucate chiar si de bebelusii mai mici.

Daca cuburile de la Chicco vi se par prea scumpe, o alegere buna ca raport calitate pret sunt cuburile de la Miniland. Sunt usoare, micute ca marime si cu desene atragatoare. Pot fi cu usurinta stivuite de catre copil, insa fetele nu au texturi diferite.

Un set frumos de cuburi moi pentru bebelusi este si cel de la elefant.ro. Este mai scump si pentru ca sunt mai multe piese, nu doar cuburi, si acesta este un avantaj.

Chiar daca nu sunt textile, merita sa aveti in vedere si cuburile pentru bebelusi de la Fisher Price.

Aceste trei cuburi pentru bebelusi sunt din plastic, destul de marisoare pentru manuta unui bebelus de 6 luni, latura cubului fiind de 7 cm, insa pot fi folosite ca mici centre de activitate. Aceasta intrucat fiecare cub are cate o activitate pe fetele sale.
In plus, cuburile pot interactiona unele cu altele daca sunt stivuite. Astfel, daca sunt puse unele peste altele si este apasat butonul cubului de deasupra, sunt puse in miscare elemente de pe toate cele trei cuburi. In acest fel, bebe va fi stimulat sa realizele primele constructii, punand un cub peste celelalt.

Elementele de pe fetele cubului sunt astfel gandite incat sa il invete pe bebe relatia cauza-efect. Daca apasa butonul de pe o fata a cubului se pune in miscare un element de pe o alta fata a cubului. In plus, alte fete au si elemente care permit jocul de-a cucu-bau, mult indragit de cei mici. O descriere completa a tuturor fetelor gasiti aici.

Ceva asemanator veti gasi si la Noriel, insa nu de la Fisher Price, si in concesinta pretul este unul aproape la jumatate.

Voi pentru care optati?