Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteCum alegi un joc mozaic


Mozaicul este o imagine obtinuta prin combinarea unor piese mici, colorate diferit.
Arta mozaicului dateaza din Antichitate. Unele din primele mozaicuri au fost realizate in Grecia antica, cu 400 de ani inainte de Hristos.

Un joc mozaic îi introduc pe cei mici în lumea jocului de culori, contribuind la stimularea creativitatii, a simtului lor estetic, si la îmbunatatirea perceptiei spatiului, a dexteritatii si a coordonarii ochi-mana.

Înainte de a ajunge sa se delecteze cu mozaicuri din ceramica, pentru a-i familiariza pe cei mici cu ideea de a crea cu forme geometrice, un joc mozaicul magnetic este o foarte buna alegere.
Este un joc în care cei mici exerseaza prin joc recunoasterea formelor geometrice si crearea unei imagini folosind un model.

Un joc mozaic potrivit celor mai mititei si atractiv ca raport calitate pret este jocurile magnetice de la editura Djeco sau cel de la D-Toys, cu modele clare si nu foarte complexe.


Un joc mozaic mai ieftin ca pret, dar bun este Trimozaicul sau setul de mozaic magnetic pentru incepatori de la Juno pe care il gasiti in general in toate supermarket-urile.


Copilul va recrea modelul desenat pe hârtie folosind bucatile de forme geometrice magnetice. Având în vedere ca scopul jocului este în primul rând acela de a urmari un model si nu de a crea unul propriu, jocul este un bun antrenament al rabdarii. Piesele sunt destul de micute iar modelele necesita destul de multe piese pentru a fi completate, asa ca la început cei mici (chiar si cei de 3 anisori) se poate sa aiba nevoie de ajutorul dvs. Sub supravegherea parintilor, si în functie de interesele si temperamentul copilului se poate oferi jocul chiar si mai devreme de 3 ani, însa numai sub îndrumarea apropiata a parintelui.

Modele de la jocurile Djeco sunt destul de simple si desi nu pot sa nu para foarte atractive la prima vedere, odata completate piesele magnetice, imaginea capata culoare si contur iar cel mic va fi foarte incantat si multumit de realizarea sa.

În cazul jocului de la Editura Prut, din cele 20 de modele, se gasesc unele si mai complicate, astfel încât jocul va prezenta atractivitate pentru o perioada mai mare de timp.


    O varianta similara ca si idee, însa într-o realizare calitativa mult mai buna, cu modele mult mai atractive pentru copii este mozaicul de la Diset sau Miniland. Diferenta însa se vede si în pret. Modelele sunt de asemenea pe grade de dificultate, însa realizarea grafica deosebita le face deosebit de usor de abordat chiar si de catre cei mai mici.


    Un joc mozaic magnetic cu modele mai dificile (potrivit pentru copii mai marisori, 4-5 ani) este si setul de la Quercertti, Melissa si din nou Djeco. Finisajele sunt si în acest caz de cea mai buna calitate, piesele sunt realizate din cauciuc magnetizat non-toxice, iar desenele din albumul cu modele vor constitui o provocare chiar si pentru parinti sau bunici.