Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Despre jocul Alba ca Zapada de la SmartGames

Alba ca zapada este al treilea joc din seria cu povesti de la SMART GAMES, dupa cel cu cei trei purcelusi si cel cu Scufita Rosie.
Aceste jocuri se adreseaza cu precadere copiilor de gradinita, prescolari. Ii invata sa gandeasca, sa caute solutii, sa incerce, sa nu se descurajeze de la primul esec.
Piesele usor de manevrat fac usoara sarcina de a o lua mereu de la capat pana gasesti solutia potrivita.
Un sfat pentru parinti: nu va faceti un scop din a sari peste sarcinile usoare. Au si ele rolul lor, chiar daca copilul stie sa le rezolve repede. Ele creaza increderea celui mic. Il obisnuiesc cu mecanismul jocului si ii vor face mai usoara sarcina rezolvarii provocarilor mai dificile (in solutionarea carora copilul foloseste secvente logice exersate in sarcinile anterioare).
Alba ca zapada nu seamana nici cu jocul cu cei trei purcelusi si nici cu cel cu Scufita Rosie.
In Alba ca zapada eavem o tabala de joc verticala si provocarile sunt unele de deductie, de logica. Nu de perspectiva in spatiu (cum umplem o suprafata cu altele) ca in celelalte doua.
Iar logica din Alba ca zapada este una cat se poate de accesibila copiilor mici.
Ideea provocarilor logice pleaca de la dorinta piticilor din basm. Ideea este că piticii vor să știe mereu unde este în casă Albă ca Zăpada pentru a o feri de  mama vitrega.
Există o cameră albastră la etajul cu 4 locuri, iar  la parter o cameră verde cu 3 locuri și una portocalie cu 2 locuri. Scara este adăugată doar pentru a împărți clar ambele camere de la parter. Și fără o scară, copiii mici s-ar întreba probabil cum figurinele pot merge la etajul doi. Ca figurine avem 7 pitici, dintre care două perechi de gemeni care stau mereu împreuna (piticii albastri și cei roșii), Alba ca zapada si vrajitoarea.

Albă ca zăpada oferă două tipuri de provocări în broșura inclusă: 24 de provocări care arată interiorul casei și 24 de provocări care arată exteriorul. Înainte de a începe să joci, asigurați-vă că poziționați casa cu partea orientată spre dvs., așa cum este indicat în provocarea dvs.

joc alba ca zapada smart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 ) Alegeți o provocare.

Dacă ați ales o provocare în care jucați cu interiorul casei, închideți ușa și trageți toate jaluzelele pentru geamuri.

Dacă ați ales o provocare cu exteriorul casei, închideți sau deschideți geamurile așa cum se indică pe provocare.

casuta piticilor 1

 

 

 

 

 

 

 

Sfat PENTRU PĂRINȚI ȘI PROFESORI

Începeți cu provocările care arată interiorul casei. Provocările care arată exteriorul pot fi mai dificile pentru copii, deoarece spațiile nevăzute din spatele ferestrelor închise și ușile trebuie percepute.
2) Plasați personaje în casă, așa cum se arată în provocare.

casuta piticilor 2

 

 

 

 

 

 

 

3 ) Trebuie apoi să determinați poziția corectă a tuturor celorlalte personaje din casă pe baza indiciilor furnizate în provocare:

• Toate personajele trebuie să fie plasate în casă.

• Piticii gemeni (albastru și roșu) vor ocupa întotdeauna 2 locuri adiacente unul altuia. Din acest motiv, ei nu pot fi niciodată așezați în fața ușii.

Semnificația simbolurilor de pe provocări

 •  Un pătrat colorat indică faptul că un personaj trebuie să fie plasat în camera acelei culori (poate fi oricare dintre locurile din acea cameră). Casa are 3 camere:

• Camera albastră cu 4 locuri – această cameră cuprinde nivelul la etaj complet al casei

• Camera verde la parter cu 3 locuri (2 în spatele ferestrei, 1 în spatele ușii)

• Camera portocalie la parter cu 2 locuri 

• Un pătrat colorat care este barat indică faptul că un personaj NU poate fi în cameră cu acea culoare.

• Un simbol „plus” între caractere indică faptul că aceste caractere trebuie să fie plasate în aceeași cameră. Ele nu trebuie să fie într-o ordine specifică.


4 ) Există doar o soluție posibilă. Soluția este prezentată în spatele fiecărei provocări. Pentru a verifică deschide ușa și toate ferestrele casei

casuta piticilor 3

 

 

 

 

 

 

Sfat PENTRU PĂRINȚI ȘI PROFESORI

Copiii vor avea nevoie de îndrumare atunci când vor începe să joace. Nu rezolvați singur provocările, ci mai degrabă puneți întrebări precum:

• Ce crezi că înseamnă acest simbol?

• Unde crezi că trebuie plasat piticul verde?


Publicat de in jucarii pe 11 februarie 2021 | 1.776 vizualizari

 

Scrie un comentariu