Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Stropitoare de gradina pentru copiicarturesti.ro


Enciclopediile pentru copii si jocurile de cunostinte BrainBox

Interesul parintilor pentru cartile de tip enciclopedii pentru copii este mai mult decat benefic.

Informatiile si modul de prezentare sunt pe intelesul copiilor iar acestia revin cu drag iar si iar la cartile preferate.

La fiecare lectura copilul retine noi si noi informatii si uite asa, usor usor, te trezesti ca stie o multime de lucruri.

Puteti susține interesul copiilor pentru un anumit domeniu oferindu-i pe langa aceste cărți în format clasic de enciclopedie și un joc de cunoștințe.

Este vorba despre un joc de cunoștințe în domeniul respectiv. Astfel de jocuri sunt cele din categoria jocurilor BrainBox.

Principiul de joc este acelasi in orice joc BrainBox. Doar imaginile difera.

In fiecare joc Brain Box exista 55 de carti de joc. Se intoarce o carte, se priveste un pic si apoi trebuie sa se raspunda unor intrebari scrise pe partea cealalta a cartii de joc.

Intrebarile si imaginile de pe cartile de joc difera de la un joc BrainBox la altul in functie de tematica jocului. Unele sunt cu operatii matematica simple, altele despre animale, unele despre tari, despre orase, despre limba engleza, etc.

Jocurile BrainBox nu sunt niste jocuri in adevaratul sens al cuvantului in ideea in care jucatorii nu interactioneaza intre ei. Ei doar raspund la niste intrebari. Invatarea intervine doar daca nu stiu o intrebare si invata din raspunsul corect. Insa informatiile obtinute prin acest mecanism nu sunt retinute pe termen lung (de obicei). De aceea pentru invatare este de recomandat cartea. Si poi jocul il folosim pentru a ‘repeta’ informatiile invatate din carte.


Desi sunt adesea prezentate de magazinele care le comercializeaza ca jocuri de societate, ele nu sunt jocuri de societate pentru ca nu presupune o interactiune intre jucatori.

Nu sunt jocuri de strategie, de emotie, de emaptie, de negociere.

Dar sunt totusi niste jocuri unde testam cunostinte si in acest fapt consta valoarea lor educativa.

Este important sa nu aveti alte astptari de la ele ca sa nu fiti dezamagiti.

Aceste jocuri contin o multime de carduri cu intrebari de obicei dintr-un anumit domeniu.

Daca copilul este pasionat de istorie de ex. isi poate testa cunostintele sau poate acumula cunostinte noi cu jocul Brain Box despre istorie.

Daca cel mic nu este pasionat de un domeniu dar dvs. ati dori sa il descopere, mai bine va atingeti obiectivul cu o carte/enciclopedie decat cu un joc BrainBox. In carte informatia este structurata, prezentata. Copilul poate acumula usor cunostinte noi. Cardurile din joc sunt utile pentru a testa eventuale cunoastinte sau pentru a aduce informatii noi unui pasionat. Alftel nu recomandam pentur ca vor crea usor frustare (copilul daca nu stie domeniul nu va putea raspunde si de aici frustare) si pot ajunge sa fie chiar o bariera in descoperirea noului domeniu.

Așadar iată ce pachete cadou formate dintr-o enciclopedie si un joc Brain Box puteti forma

Dăm întăietate celor mici. Pentru fanii lui Bobiță și buburuză


Pentru cei care descopera literele


Tot la aceasta varsta copii acumuleaza foarte multe cunostinte despre animale. Pentru a le utiliza in jocuri puteti incerca BrainBox-ul cu animale sau un joc cu adevart bun este jocul Oare porcii pot zbura. Acesta este un adevarat joc de societate in care si parintii vor avea dificultati in a recunoaste unele insusiri ale animalelor, motiv pentru care este un joc foarte indragit.


Pentru pasionații de istorie


  Pentru pasionatii de geografie si calatorii


  Pentru pasionatii de stele si planete


  Pentru baietii si fetele pasionati de inventii


   

  Asadar decideti voi daca pretul merita pentru pasiunea copilului, Sau mai bine mergeti pe alternativa unei carti cu mult mai multe informatii.

  Publicat de in jucarii pe 11 noiembrie 2019 | 622 vizualizari

   

  Scrie un comentariu