Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteCartile „Ghici cine e!” si „Cucu–Bau”


Am să vă povestesc despre una din primele cărţi de care s-a bucurat băieţelul nostru încă de la varsta de 6 luni.

Am folosit si o mulţime de alte cărţi recomandate copiilor de această vârstă (îndeosebi cele textile, despre care voi scrie in viitor şi aici) însă de departe aceasta a stat mult timp în topul preferinţelor.

 

Este vorba despre cartea „Cucu-bau” de la editura Prut. Când am ales cartea stiam că începând cu această vârstă cei mici adoră să te joci cu ei ascunzându-le mici obiecte (sub păturică de exemplu) pentru ca apoi sa i le descoperi imediat. Pentru micuţi este foarte distractiv dar şi educativ întrucât astfel ei învaţă despre permanenţa obiectelor.

In paginile cartii „Cucu-bau”  se ascund şi se dezvăluie întru-un mod foarte inventiv : o pisicuţă într-un coş cu gheme de lana, nişte bobocei într-un lac, un pui de cangur în buzunăraşul mămicii lui, o veveriţa după un copac, un cuc într-un ceas de perete.

Băieţelului meu îi plăcea sa ne uitam pe aceasta carte minute in sir in fiecare zi. Ii explicam mereu ce se întâmplă cu animalele care deodata dispareau, ascunzandu-se fie dupa copac, fie in lac, fie in marsupiu. Ce mare a fost apoi distracţia când a mai crescut şi reuşea singurel să tragă de pagini astfel încât să descopere şi apoi să ascundă singur imaginile.

De cand piciul nostru era mic, cei de la Editura Prut au scos doua noi cărți in aceasta colectie: acum gasiti carticica Cucu-bau in varianta cu animale domestice si salbatice.

colectia cucu bau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AICI puteți vedea chiar și interiorul cărții. Imaginile sunt clare si nu foarte încărcate, astfel încât cel mic să le poată înțelege și să fie surprins de imaginea pe care o va găsi sub fereastra.

Pentru copiii mai marisori, o varianta similara sunt cărțile din colectia De-a v-ati ascunselea!

Colectia acum contine 6 carti. Toate cu imagini superbe, reale, foarte potrivite pentru metoda Montesori.  In plus, AICI puteti sa le rasfoiti pe toate!

carte montesori cu imagini reale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am folosit-o cu succes pe cea cu pisica si soricelul de pe la 1 an pentru ca are imagini cu mult mai multe detalii si ar fi fost foarte greu pentru un bebe de 6-9 luni sa gaseasca animalul. Insa pentru mai marisori este o incantare si un super antrenament de atentie si concentrare chiar si la varste atat de mici.

carte cu descoperiri crisan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Care au fost primele carti pe care voi le-ati oferit copiilor?