Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de poveste



carturesti.ro


Boardgames pentru copii de 6 ani – azi Hooop!


Pe iaz astazi este mare agitatie – broscutele au decis sa se distreze sarind printre frunzele de nuferi. Va invitam sa va distrati alaturi de noi si de ele in compania unui joc foarte frumos. Jocul Hooop! pus la dispozitie de magazinul online www.abrakadabra.ro.


Cutia de joc este foarte frumos ilustrata, ca un iaz populat cu nuferi si broscute multicolore. Stilul grafic este de necontestat, iar ilustrațiile „copilărești” ar putea induce cumpărătorul să ia în considerare jocul ca fiind unul doar destinat copiilor. Insa nu este chiar asa. Hooop! este un joc de familie care va fi gustat chiar si de catre cei care iubesc sahul sau jocurile de strategie mai elaborate.

Mecanismul jocului este insa relativ simplu.

Exista 4 clanuri de broscute, grupate dupa culoare. Clanurile de broscute incearca sa-si captureze reciproc casutele, insa drumul ales nu prea are cale de intoarcere intrucat dupa ce sar de o frunza pe alta podurile dispar.

Jucatorii trebuie sa traverseze iazul dintr-o parte in alta cu toate cele 3 broscutele din dotare. La inceputul jocului toate frunzele de nuferi se conecteaza intre ele cu poduri. Ulterior, când o broasca sare de pe o frunza pe alta podul este eliminat.

Fiecare jucator la randul sau poate fie sa mute o broscuta de pe o frunza pe alta daca exista un pod intre cele doua frunze, fie sa monteze un pod de care are nevoie in drumul sau. O broscuta poate face doar o singura saritura intr-un tur.

Pe o frunza nu pot sta doua broscute. În cazul în care broasca sare pe o frunza deja ocupata, ocupantul este obligat să sară pe o alta frunza (aleasa de către primul jucător). Desi unui jucator nu-i este permis intr-un tur sa realizeze decat o saritura cu una din broscutele sale, in evoluția jocului, în funcție de prezența de broaște pe frunze învecinate se pot crea lanțuri de salturi care te conduc mai repede spre final.

Jocul Hooop! este un joc care imbina intr-o maniera nostima simplitatea și complexitatea. Jocul este atât de simplu, dar totusi se pretează la strategii si predictii considerabile, cu multe rasturnari de situatii impuse nu doar de miscarile proprii dar si de deciziile adversarilor fata de traiectoria broscutelor tale. Exista si niste carduri speciale pe care le primeste fiecare jucator la inceput si care pot fi folosi în orice moment al jocului – dar numai una intr-un tur. Dupa folosirea sa, cardul isi pierde forta si nu mai poate fi folosit pana la sfarsitul jocului. Aceste carduri iti permit un salt suplimentar (permite unei broscute sa faca o saritura suplimentara, practic sa sara de doua ori) sau poti trece o broască pe o frunză fără a exista un pod intre cele doua frunze, sau poti pune două poduri oriunde pe tabla de joc sau poti pune bete in roate celorlati jucatori, eliminand de oriunde pe tabla de joc un pod.

Complexitatea crește în mod semnificativ atunci când trebuie sa transferati brostele in doua case, asa cum se intampla cand se joaca in 3. Cand se joaca in 3, se foloseste tabla de joc de pe verso unde frunzele sunt dispuse in piramida.

Prin urmare, jocul Hooop! este un joc ideal pentru cei care iubesc jocurile abstracte, materiale frumoase și ilustrațiile adorabile, ideal pentru jocuri rapide între jucătorii care iubesc acest gen, dar, de asemenea un joc foarte bun, introductiv pentru jucatorii incepatori sau copii interesati de jocuri de masă.

 

Pentru alte idei de jocuri de societate pentru copii, jocuri de echilibru, jocuri de strategie, jocuri de memorie, jocuri de viteza de reactie perfecte pentru petreceri, va invitam sa viiztati si indexul nostru de jocuri de aici.