Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Stropitoare de gradina pentru copiicarturesti.ro


Idei de jocuri educative cu litere magnetice

idei jocuri educative cu litere magneticeLiterele magnetice sunt printre cele mai populare jucarii educative cam imediat ce copilul face 3-4 ani. Putini parinti au rabdare sa ajunga copilul la 5-6 ani pentru a le achizitiona. Nu este nimic rau sa le oferim copiilor repede. In acest fel el de familiarizeaza cu ele, cu forma lor.

Haideti sa vedem cum ne putem juca cu ele. Jocuri speficice fiecarei varste.


Pentru copiii mici de 3-4 ani, le puteti insira pe frigider, sau pe o tabla magnetica. Pastrati-va cateva deoparte. Alegeti din ele  o litera si aratati-o copilului. Rugati-l ca printre cele de pe frigider sa gaseasca una asemanatoare. Cand i-o aratati si cand o gaseste o puteti si numi. In acest fel le va memora prin joc.

Sau un alt joc de atentie si memorie pentru 4-5 ani

Puneti pe masa sau pe frigider 4-5 litere. Rugati copilul sa inchida ochii. In acest timp adaugati o noua litera si cereti copilului sa descopere ce litera ati adaugat. De fiecare data, va supuneti si voi, ca parinte ghicitorii copilului.

 

Pe masura ce copilul chiar invata literele si stie sa citeasca optiunile de joc cu litere magnetice sunt mai multe

Puteti intreba copilul despre culoare preferata. Soratati literele magnetice avand aceasta culoare. Incercati sa formati un cuvant care va inspira culoarea respectiva, doar din literele avand acea culoare.


Sau incercati sa ‘cresteti’ cuvinte. Porniti de la un cuvand foarte scurt. De. ex. am (de la a avea). Fiecare, si copil si parinte, adaugati o litera la inceput sau la sfarsit formand noi cuvinte. AM –  AMA – AMAR – AMARE

 

Puteti incerca sa ‘reciclati cuvinte’. Porniti de un cuvant ales de voi sau de copil. Incercati ca schimbad o singura litera sa descoperiti un nou cuvant. De ex. SARE – inlocuim S cu M si obtinem MARE – inlocuim M cu C si obtinem CARE – inlocuim C cu P si obtinem PARE. Ati prins ideea.

Aceste litere sunt foarte ofertante. Suntem siguri ca si voi aveti idei. Ni le spuneti si noua!


Publicat de in jucarii pe 16 iunie 2020 | 64 vizualizari

 

Scrie un comentariu