Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Idei pentru bagajul de vacanta


Oficial şi astronomic este vară. Pentru cei care încă nu au plecat în vacanţă, încercăm să venim cu câteva idei de jocuri şi jucării de sezon.

Formele de nisip

O jucărie clasică, utilă şi dorită de orice copil. Cele mai uşor de găsit sunt formele ce imită diverse animale. Însă pentru copiii mai mari acestea nu prea mai prezintă interes.

Utile ar fi modelele care să ajute într-adevăr la construcţia unui castel de nisip. Din căutările noastre, cele mai potrivite în acest sens sunt formele pe care le puteţi găsi în magazinele Imaginarium. Sunt forme mari şi chiar modele specifice unor metereze sau turnuri de castel.

Şi dacă aveţi un pici foarte dornic de carte, sau poate doar vă doriţi să vă folosiţi de joaca cu nisip pentru a-i familiariza pe cei mici cu literele pe care urmează să le înveţe la toamnă, vă puteţi folosi de formele de nisip cu litere sau numere. Deşi cam mare investiţia pentru nişte forme de nisip, noi totuşi vă spunem unde le puteţi găsi: fie la Imaginarium (forme cu litere şi forme cu numere), fie la www.educlass.ro (forme cu numere şi forme cu litere).

Tot la Imaginarium puteti găsi un joc ce mi-a adus aminte de clasicul joc cu inele ce trebuie introduse pe gâtul unei raţe.
Varianta de care vă spun este perfectă pentru o intrecere de aruncat inele pe plajă, pentru că inele se păstrează complet în coşuleţul uşor şi practic care nu acumulează nisip.

Iar dacă anul trecut vedetele pe plajă erau moriştile de apă (utilizate cu mare plăcere de copii), anul acesta producătorii de jucării au îmbunătăţit modelele, astfel că au apărut şi seturi care pe lângă morişti oferă celor mici şi pompe de apă. Pompe de apă am văzut şi la Imaginarium, însă simple, fără morişcă în set. Au însă avantajul de a fi transparente ceea ce oferă copilului posibilitatea de a observa cum apa urcă şi coboară în pompă.

Cam atât pentru astăzi, dar promit să revenim şi cu alte idei pentru bagajul de vacanţă!

Publicat de in jucarii pe 23 iunie 2011
Etichete: , , | 3.726 vizualizari