Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Stropitoare de gradina pentru copiicarturesti.ro


Impresii de parinte dupa BookFest 2017

Am fost si noi la BookFest. Nu singuri, ci impreuna cu cei doi pici din dotare. De la an la an imi promit sa ne lasam de ‘sportul acesta extrem’.

Insa de fiecare data cedez in fata gandului vinovat ca as putea sa imi tin departe copii de plăcerile lecturii.

Stiu de pe acum ca la fel voi face si la urmatorul targ de carte. Ce nu voi face insa va fi sa nu mai cedez pana nu imi voi convinge sotul sa luam si trotinetele copiilor.

In aglomerația de la târg noi cu trotinetele vom lipsi!  Promit insa ca asa voi face. Din urmatorul motiv intemeiat.

Vom putea gestiona cu usurinta momentul in care spre final copiii vor in brate dar si tolba de carti este plina. Dragi organizatori de targuri, credeti ca ar fi total deplasat sa avem, chiar si contra cost. niste mici cosuri de cumparaturi la intrarea in targ. Mi-i si imaginez pe pusti stand linistiti in caruciorul de cumparaturi, rasfoind noile achizitii, in timp ce eu pot alege in oarece tihna din noile colectii.

Si mai am un sfat dragi organizatori ai targurilor de carte. Va rugam noi mult, luati exemplul standului Suediei de anul acesta si instalati pe alocuri cateva mult folositoare canapele. Va vom multumi in gandurile noastre nu doar noi, cei cu copii. Dar si cei mai in varsta sau cei care isi aloca cate o zi intreaga sa stea printre noile carti. Stim, asta cere spatiu in plus. Insa s-ar putea sa aduca si o crestere a vanzarilor! La ultimele editii, de fiecare data la ultimele standuri oboseala a fost mai tare decat dragostea noastra fata de carti.

Si daca pana am tot vorbit despre vizita la Bookfest cam in tonul blogurilor de calatorie pentru parinti, sa revenim si la carti.

Am vazut si ne-au placut cam toate noile aparitii ale editurilor care propun titluri pentru cei mici. Am citit din timp recomandarile mamicilor si ne-au fost de ajutor in alegerile noastre. Asa ca multumi MamaAlunitza! Multumim Laura Frunza! Multumim Stilul meu de viata!

Si pentru ca unul dintre picii nostri este pasionat de inventica, una dintre intrebarile mult prea prezente este „Cine a inventat orice?” In aceste conditii ne-am bucurat ca la targ sa gasim o carte de poezii a d-nei Pasionaria Stoicescu, in care, in versuri, ni se spune povestea numelui anumitor lucruri, denumire care, de cele mai multe ori pleaca de la numele invetatorului.

poezii pentru copii passionaria stoicescu

Daca sunteti in cautare de poezii hazlii pentru copii, va recomandam cu caldura cartile d-nei Passionaria Stoicescu, alaturi de cele ale poetilor basarabeni pe care ii gasim la editura Prut. Veti gasi cele mai jucause poezii pentru copii, pe cele mai copilaroase subiecte dar si pe unele cat se poate de serioase. Asa am gasit si un minunat dictionar de paronime, in versuri, pe intelesul copiilor.


dictionar de paronime

Nu pot să nu remarc moda cărților pentru copii cu și despre emoții si a preocupărilor pentru dezvoltarea inteligenței emoționale la copii. Nu contest necesitatea lor mai ales intr-un cotidian atât de agitat pentru păriți.


Însă ce bine ne-ar prinde în acest context să ne aducem aminte și de Păcală și Tândală. Ispravile lor sunt amuzante, neobișnuite, expemple de umor folosit inteligent pentru a stârpi prostia și răutatea.

Pe Pălacă și Tândală i-am întâlnit pe rafturile câtorva edituri însă în forme accesibile copiilor care au trecut măcar de clasa a 4-a. Nu se incumeta nimeni la transpunerea lor in niste formate mai accesibile și copiilor mai mic?


Va mai lasam in cele ce urmeaza cateva pagini din paginile Passionariei Stoicescu de care v-am vorbit mai sus.

Doua pagini cu paronime

paronime pentru copii

paronime pentru copii 2

Si o poezie despre savarina si despre sandvici, doua dintre placerile oricarui copil :)

sandvici

savarina

Publicat de in jucarii pe 29 mai 2017 | 1.690 vizualizari