Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Jocuri cu pentonime, adica jocuri tetris reinvenatecarturesti.ro


Joaca de-a detectivii cu jocul Scotland Yard de la Ravensburger

Inca de la cel mai cunoscut si poate cel mai indragit joc al copilariei, cucu-bau, jocurile cu suspans isi pastreaza farmecul al orice varsta.

Un astfel de joc este jocul Scotland Yard de la Ravensburger. Un joc de-a v-ati ascunselea sau cucu-bau pentru copii mai mari si parintii lor.

Jocul se desfasoara pe strazile Londrei. Tabla de joc este o harta a frumosului oras, una cat se poate de realista.

Asa ca daca ati fost de curand la Londra sau planuiti o excursie acolo, jocul Scotland Yard este binevenit.

Cu cine jucam Scotland Yard 

Jocul este cu atat mai atractiv cu cat la joc participa mai multi. Insa regulile jocului include si o versiune  pentru doar doi jucatori.

Fiind un joc de cooperare, jocul ScotlanYrad este un excellent joc de familie, cu care se pot juca impreuna pana si cei mai inversunati frati.

Regulile permit cateva niveluri de dificultate astfel incat logica si tactica jocului sa poata fi adaptata astfel incat sa copiii de 8 sau 9 ani sa ii faca fata domnului X.

Noi avem varianta de joc cu regulile in limba engleza, insa mai nou stim ca in magazine se gaseste si varianta de joc in limba romana.


Cum jucam jocul Scotland Yard 

Scopul jocului este de a-l prinde pe Domnul X, un hot, reprezentat de unul dintre jucatori.

Toti jucatorii isi reunesc fortele pentru a anticipa miscarile Domnului X prin strazile Londrei.

Farmecul jocului vine din faptul ca locurile unde se ascude domnul X nu sunt vizibile. In timp ce toti ceilalti jucatorii, detectivii, au pioni care ii reprezinta pe tabla de joc, domnul X nu apare pe tabla de joc.

Jucatorii trebuie sa coopereze intre ei, sa isi puna laolalta informatiile fiecaruia pentru a-l gasi pe domnul X. Singurele indicii de care dispun sunt biletele mijloacelor de transport pe care domnul X le foloseste si pe care el le lasa in urma sa.

Este nevoie de cooperare, de deductie, logica dar si un pic de sansa pentru a-i da de urma hotului.

In timpul jocului domnul X isi noteaza locul in care se afla la un moment dat. Pentru ca ceea ce scrie sa nu fie vazut de ceilalti, Domnul X poarta o palarie de protectie. De fiecare data cand se deplaseaza Domnul X el ne lasa cate un bilet in statia de unde pleaca, aratand astfel daca a mers cu metroul, cu taxiul sau cu autobuzul.

Acesta este singurul indiciu pe care detectivii il primesc. Daca te afi intr-o statie galbena nu te poti deplasa cu metroul sau cu autobuzul. Daca vrei sa te deplasezi cu metroul trebuie sa te afli intr-o statie rosie.

Detectivii primesc un numar de calatorii pentru fiecare mijloc de transport si dupa ce isi folosesc biletele de metrou trebuie sa foloseasca alt mijloc pentru care mai au bilete.

De ce vi-l recomandam

O partida de joc tine cam 40-45 minute iar riscul de plictiseaza nu exista pentru ca  Scotland Yard este inainte de toate un joc foarte captivant. Jocul este extrem de interactiv, va provoaca sa discutati, sa luati decizii impreuna, iar copii sunt implicati tot timpul jocului.

Jocul Scotland Yard de la Ravensburger este un joc de referinta pentru cei care indragesc jocurile de strategie si cooperare. Jocul isi pastreaza originalitatea inca din 1983 de cand a castigat titlul de jocul anului. Nu prea veti gasi alte jocuri cu un mecanims de joc similar.

 

joc scotland yard de la ravensburger pret

 

Publicat de in jucarii pe 3 ianuarie 2018 | 1.587 vizualizari


Abrakadabra.ro


Pentru bucuria copiilor, sustineti:


Programul „Serilor Copiilor”
sigur.info-internet mai sigur pentru copiiNewsletter