Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Stropitoare de gradina pentru copiiJoc animale din continente

Joc animale din continente

Jocul animale din continente a fost reeditat de D-toys si il putem oferi acum si copiilor nostri pentru a se bucura de el asa cum si noi parintii ne-am jucat cu el in aniii 70-80 in perioada comunista.

Jocul Animale din continente de la D-toys permite mai multe variante de joc.

Cea mai simpla dintre ele se joaca dupa regulile clasice ale unui joc tip Pacalici.  La joc pot participa intre 2 pana la 6 jucatori. Se scoate din pachetul de cartonase seria continand continentul australian, afara de cartea cu nr. 12, reprezentand urangutanul (deci in total se pun de o parte 11 carti).

Cartonasele ramase sunt bine amestecate, dupa care se impart in numar egal jucatorilor.  Dupa ce s-au terminat de impartit toate cartile, fiecare jucator va crea perechi de animale (doua cate doua carti care au acelasi numar) si le va aseza pe masa, cu fata in sus. Apoi, cel care va ramane in mina cu cele mai multe carti va da sa traga un cartonas celui din dreapta sa . Cel care a tras, daca si-a format o pereche cu cartea trasa, le aseaza pe masa in fata sa. Daca nu a format o pereche, pastreaza cartea trasa si  ii da urmatorului jucator din dreapta sa sa traga de la el un cartonas.

Jocul continua astfel pana cand sunt aranjate pe masa toate perechile. In final unul dintre jucatori va ramane cu cartea pe care este desenat urangutanul (nr. 12 si fara pereche), devine „maimuta sau pacalici” in consecinta, va trebui sa vina pe rand in fata fiecaruia dintre jucatori, fiind obligat sa imite fidel gesturile facute de ei, spre hazul tuturor.

O alta varianta de joc a Animalelor de pe continente este de fapt cea care se adreseaza copiilor mai mari, de 10-14 ani (oficial), prcatic de 8-10 ani. In aceasta varianta copii invata prin joc localizarea pe continente a animalelor, fiind o varianta de joc care cere un pic de noroc si putina strategie pentru a castiga. Marele plus este invatarea continentelor unde traiesc anumite animale.