Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteJoc cu semaforul pentru copii


Pentru că nu ne propunem să ne oprim cu recomandările noastre doar la jucării, ci vă vom împărtăşi cu mare drag şi din „lecturile” noastre de toate zilele, am să vă recomand azi o altă carte-joc.

Aşadar cartea-joc Culorile semaforului sau Semaforul magicEste o carte în ale cărei pagini se regăsesc patru planşe de joc (gen Piticot).

În cadrul fiecărui joc jucătorii trebuie să parcurgă traseul din planşa respectivă, însă rolul pe care zarul tradiţional l-ar avea într-un astfel de joc este luat de un semafor foarte drăguţ, cu buton. Baietelul nostru a fost foarte încântat de mecanism: să apese pe buton şi să aştepte cu „sufleţelul la gură” culoarea pe care se va opri semaforul pentru a vedea dacă poate înainta sau trebuie să se oprească. L-a încântat şi ideea de competiţie, întrucât jocul se poate juca în 2-4 jucători, fiecare având câte o maşinuţă cu care înaintează pe planşa de joc. Şi ca să fie şi mai distractiv cine câştigă jocul avea privilegiul de a alege o pedeapsă pentru cel de a pierdut

În perioada vacanţei de iarnă petrecută la bunici nu a existat zi în care să nu ceară să ne jucăm cu semaforul gălăgios (pentru că la apăsarea butonului, până când se stabilizează pe o anume culoare, semaforul scoate fel de fel de sunete antrenante).

Articole similare: