Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Joc de strategie pentru copii de 5 ani


Varsta de 5 ani este potrivita pentru a introduce jocuri simple de strategie. Chiar daca termenul poate suna pretentios, aceste jocuri sunt in acelasi timp si hazlii pentru copii. Astazi va propunem jocul cu dragonul de la Sentosfere ce iti exerseaza gandirea logica in joaca. Jocul are un nume mult mai ciudat, chiar greu de pronuntat: – Jocul Gymkhana Dragonul.

Este un joc de strategie pentru doua persoane (sau pentru doua echipe). Durata unei partide nu depaseste 15-20 minute, astfel incat nu sunt sanse de plictiseala pentru cel mic.
Cu atat mai mult cu cat un joc nu va semana cu altul.

Tabla de joc reprezinta un rau pe care un elf trebuie sa-l traverseze. Rolul elfului va fi luat de un jucator care va primi in acest sens 25 de jetoane reprezentand trunchiuri de copac pe care le poate pozitiona intre doua pietricele gri desenate pe rau.

Dificultatea si necesitatea unei strategii din partea elfului vine din faptul ca in drumul sau poate apare oriunde Dragonul, rolul acestuia fiind luat de celalt jucator. Acesta primeste la randul sau 25 de jetoane cozi de dragon pe care le poate pozitiona intre doua pietre verzi, astfel incat sa blocheze drumul elfului.

Castigator al unei partide este personajul care reuseste sa traveseze primul raul construind un drum neintrerupt, de pe un mal pe altul, fie din trunchiuri de copac, fie din cozi de dragon.

Noua ne place foarte mult jocul. Piciul este foarte incantat de joc, cu atat mai mult cu cat, ne cam bate la el. Cand ne hotaram sa ne jucam cu dragonul niciodata nu jucam doar un joc, ci de la 3-4 partide in sus.

Regulile de joc ofera si cateva variante de strategie. Noi insa doar le-am studiat neapucand sa le jucam inca, dar sigur le vom incerca mai tarziu. Deocamdata jucam doar dupa regulile clasice care sunt suficiente pentru cel mic, dar si pentru noi.

E un joc frumos, atragator si in acelasi timp un joc educativ. Un excelent cadou pentru copii de 5 ani si peste 5 ani.

Si nu uitati, parintii se pot juca de la egal la egal cu cei mici. In acest fel le deschideti apetitul pentru jocurile de masa (boardgame) mai complicate de mai tarziu.

Jocul Gymkhana Dragonul il puteti gasi online la bestkids.ro.

Articole similare: