Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Jocuri Logis


Joc Logis – Cavalerii expirati

  • numar de jucatori
    2 - 6
  • varsta recomandata
    6+ ani
  • timp de joc
    30 min

Daca ar trebui sa facem o descriere foarte scurta a noului joc pe care vi-l propunem astazi am spune asa. Jocul Cavalerilor expirati este o combinatie haioasa intre un joc de tip macao si un joc de tip razboi.
Fiind un joc cu cavaleri, jocul consta in 4 turniruri in cadrul carora au loc lupte intre cavaleri. O lupta este dictata de cartea de lupta trasa din teanc.

La o lupta pot participa cavaleri care au cel putin o caracteristica ceruta pe cartea de lupta pusa in joc.
Trebuie ca din cele 7 carti pe care le ai in mana sa alegi o carte sau o combinatie de carti care prezinta o caracteristica ceruta de cartea de lupta.

Dupa ce te-ai hotarat cu ce carti vei iesi sa te duelezi, toti jucatorii isi arata cartile si se calculeaza cine va castiga lupta. Lupta va fi castigata de jucatorul care a scos la lupta cel mai puternic sau cei mai puternici cavaleri. Practic se calculeaza puterea in puncte a cartilor cu cavaleri pe care i-ai scos la lupta si care bineinteles au cel putin una din caracteristicile cerute de cartea de lupta pusa in joc. De aceea este bine sa incerci sa gasesti mai multe carti cu cavaleri care corespund cartii de lupta.

In plus, exista si carti de putere pe care le poti arunca in lupta impreuna cu cartile cu cavaleri. Aceste carti nu au caracteristici, deci le poti pune impreuna cu orice carti cu cavaleri, iar ele vor putea ajuta cavalerii in lupta, marindu-le puterea sau diminuand puterea cavalerilor aruncati in lupta de ceilalti jucatori.

In imaginea de mai sus, există un steag verde şi un pui pe cartea de luptă care a fost întoarsă. Prin urmare, un cavaler cu un scut verde sau un pui pe stemă pot lua parte la luptă. Forma scutului cavalerilor ce iau parte la acesta luptă nu este importantă.

Asa cum am spus la inceput, intr-un joc se dau 4 turnituri. In primul turnir are loc o singura lupta, in al doilea doua lupte, in al treilea turnir se dau 3 trei lupte si in al patrulea turnir se dau 4 lupte.

Imaginea de mai sus este corespunzatoare turnirului al doilea in care se pun in joc doua carti de lupta. Au loc deci doua lupte.
Pe una dintre cărţile de luptă este desenat un scut hexagonal (lupta 1).
Toţi cavalerii cu un scut hexagonal pot participa la această luptă. Pe cea de-a doua carte de luptă este desenat un scut pătrat şi un melc (lupta 2). Toţi cavalerii cu cel puţin una dintre aceste două caracteristici pot participa. Un cavaler cu un scut verde şi numărul 8 poate participa la prima sau la a doua luptă, deoarece se potrivesc ambele caracteristici, astfel încât jucătorul trebuie să decidă ordinea în care intră în luptă.

Este un joc in care inveti sa faci alegeri intrucat in turnirurile in care se dau mai multe lupte, jucatorii trebuie sa se decida ce carti vor juca in fiecare din luptele turnirului, inainte ca acestea sa inceapa. Dupa ce toti jucatorii isi aleg cartile cu care vor participa la toate luptele unui turnir, abia apoi jucatorii isi arata cartile corespunzatoare si se vede cine castiga fiecare lupta.
Se poate intampla sa fie mai intelept sa alegi sa nu participi la o lupta unde iti calculezi ca ai avea sanse mai putine (cartile cu cavalerii care ar corespunde cartii de lupta puse in joc sunt mai slabe ca punctaj) si sa alegi sa iti pastrezi sansele pentru o alta lupta unde ai sanse mai mari.
Copii invata sa faca alegeri in conditii de constrangere, sa realizeze grupaje de carti dupa diferite criterii, incercand sa obtina o grupare care sa ii ofere si un punctaj cat mai mare care sa ii permita sa castige lupta respectiva.

Un joc antrenant, frumos, captivant dar care cere in egala masura concentrare, intuitie, strategie si un dram de noroc.

Pentru alte idei de jocuri pentru copii, jocuri de echilibru, jocuri de strategie, jocuri de memorie, jocuri de viteza de reactie perfecte pentru petreceri, va invitam sa viiztati si indexul nostru de jocuri de aici. Toate jocuri sunt grupate pe varste, astfel incat sa va fie usor sa alegeti jocul potrivit pentru copilul tau.

Articole similare:
Abrakadabra.ro

Libris.ro

bestkids.ro

Pentru bucuria copiilor, sustineti:


Programul „Serilor Copiilor”

Newsletter