Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteJoc marocco pentru copii

Un joc clasic de rabdare, atentie si indemanare pentru copii care poate fi jucat oriunde, in casa, afara in parc, la o petrecere, in tabara. Pentru parc o atractie deosebita va fi jocul Mikado urias !


Marocco are reguli simple, este un joc compact si isi poate gasi loc in orice rucsac. Este un joc in care copii concureaza de la egal la egal cu parintii sau adultii. In acest fel de jocuri manutele mici ale copiilor sunt un atu care de cele mai multe ori ii conduc spre victorie. Bineinteles Marocco inseamna si distractie mai ales daca mami sau tati sunt mai repeziti sau mai neindemanatici din fire. Si piciul se va simti perfect vazand ca poate fi chiar mai bun decat parintii. De aceea marocco este si un joc excelent pentru a creste stima de sine a copiilor.

Il gasiti atat in varianta cu bete din lemn insa si in variante cu bete sin plastic sau cu bete mai groase, variante care sunt potrivite chiar si pentru copii mai mici de 4 ani, de exemplu.

Un alt joc care seamana ca principiu cu jocul Mikado este jocul Tombalo de la Djeco. Acesta este putin mai dificil insa intrucat betele nu se afla pe suprafata plana ci se sprijina doar pe margini.

 

 

Pentru alte idei de jocuri de societate pentru copii, jocuri de echilibru, jocuri de strategie, jocuri de memorie, jocuri de viteza de reactie perfecte pentru petreceri, va invitam sa viiztati si indexul nostru de jocuri de aici.