Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteJoc Mesterul Manole si Jocul Hopa Mitica de la Noriel

[nggallery id=92 template=galleryview images=0]

Va intrebati ce au in comun Mesterul Manole si ghidusul Hopa Mitica?

Doua lucruri: un zid si doua jocuri pline de haz pentru copii si parinti. Jocul Mesterul Manole de la D-toys si Jocul Hopa Mitica de la Noriel. Doua jocuri in care cei mici invata rabdarea, concentrarea, exerseaza indemanarea si iau contact cu primele notiuni despre echilibrul unei constructii. De fapt jocurile de echilibru sunt dintre cele mai distractive jocuri pentru copii si parinti deopotriva.Asadar un joc foarte atractiv si distractiv pentru serile in familie si pe care l-am descoperit de curand este jocul Hopa Mitica de la Noriel

Recunosc ca in momentul in care tati l-a ales din raft primul gand a fost acela ca nu este unul potrvit pentru varsta de 4 ani a baietelului nostru. M-am inselat pentru ca ajunsi acasa am deschis cutia si am avut o mare surpriza. Piciul, de altfel un mare iubitor al jocurilor de constructii cu cuburi, a tinut mortis sa inaltam imediat zidul si sa incepem jocul.

Dupa ce zidul este ridicat regula jocului este cat se poate de simpla: pe rand jucatorii imping afara din zid cate o caramida folosindu-se de o mica mistrie din plastic. Trebuie insa ca bresa din zid astfel produsa sa nu provoace prabusirea zidului pentru ca Hopa Mitica sa nu cada de la locul sau.

Dupa cateva caramizi indepartate, gaura din zid se va mari si indepartarea unei noi caramizi fara a provoca prabusirea zidului va cere in primul rand un exercitiu de logica si perspicacitate pentru a determina ce caramida poate fi scoasa, in functie de ce alte caramizi se sprijina pe ea. In plus, trebuie sa-si controleze foarte bine miscarile pentru ca indepartarea caramizii sa nu se faca brusc ci incet, prin tatonare astfel incat sa nu antreneze si caderea altor caramizi.

Copiii vor gusta din plin suspansul creat la fiecare incercare a lor sau a celorlalti jucatori de a indeparta o caramida. Copilul nostru, dupa fiecare reusita, pur si simplu dansa de bucurie, asa cum nu l-am mai vazut demult.
In prima seara a jucat partide cu parintii, cu 2 unchi si 2 verisori.
Si de atunci macar o data la 3 zile il ia de pe raftul cu jucarii sa mai facem o partida.

Desi ne jucam mereu dupa aceleasi reguli, nici un joc Hopa Mitica nu seama cu altul.

Trebuie sa admitem insa ca in functie de aptitudinile si preocuparile copiilor jocul poate fi placut sau nu la un moment dat. Avem prieteni ai caror copii chiar fiind de aceeasi varsta nu au gustat placerea jocului dorind doar sa vada zidul ridicat si apoi sa-l prabuseasca imediat. Aceasta insa nu afecteaza cu nimic valoarea educativa a jocului, care de altfel, pe site-urile straine este recomandat pentru grupa 2-5 ani.
Jocul Hopa Mitica este oricum unul pe care il recomandam cu caldura pentru ca stimuleaza atentia la copii, gandirea logica, concentrarea, stapanirea de sine, acceptarea consecintelor propriilor fapte dar in egala masura si ale faptelor celorlalti.

Jocul Hopa Mitica de la Noriel nu dureaza foarte mult, astfel incat nu exista riscul de a se plictisi copiii.
Il mai puteti inca gasi la Noriel, unde are un pret foarte accesibil.

Exista insa pe piata si o varianta mai romaneasca. Este vorba despre jocul Mesterul Manole de la D-toys.


Pe fond, la fel ca si in jocul Hopa Mitica, jucatorii trebuie sa indeparteze cate o caramida din zid fara insa a o darama pe Ana care se afla zidita dedesubt.
Povestea din spatele jocului este una discutabila din punct de vedere al mesajului educational, fiind chiar destul de greu de explicat unui copil de varsta mica.
Functional insa jocul Mesterul Manole este perfect ca joc de atentie, joc de dexteritate si nu in ultimul rand joc de strategie. Povestea sa insa nu are “ghidusia” nazdravanului Hopa Mitica.
Insa jucat alaturi de familie poate fi la fel de plin de haz ca si jocul original.
Noi il recomandam ca o buna alegere pentru cadourile ce isi pot gasi locul in sacul lui Mos Craciun!

Articole similare: