Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Joaca de-a detectivii cu jocul Scotland Yard de la RavensburgerDespre jocul Uno joc de carti pentru copii clasic

Jocul Uno este un joc de carti pentru copii care a patruns de curand si pe rafturile magazinelor de la noi.

UNO este un joc care este foarte cunoscut si apreciat in strainatate. Asadar m-am bucurat sa-l vad in librarie. Doream sa aflu cum se joaca celebrul joc. Din pacate, asa cum se intampla pe la noi, pe cutia jocului de carti nu se afla scrise regulile (acesta este o problema pe care insa o vom dezbate alta data).Am cumparat totusi jocul. Ma asteptam ca regulile sa ma surprinda cu ceva, potrivit renumelui pe care stiam ca il are.


Asa am descperit insa jocul Uno nu este nici mai mult nici mai putin decat un simplu joc de macao. Aceleasi reguli ca la jocul de carti pe care il stiu inca de cand eram noi copii. Doar ca se joaca cu carti de la 0 la 9, fara cartile cu regi, regina, etc. Pentru fiecare cifra exista patru carti de culori diferite (asa cum la seturile traditionale de jocuri de carti avem carti de inima rosie, de inima neagra, de trefla sau romb pentru fiecare cifra).

Cu aceste doua ajustari – carti mai putine si diferentiate pe culori (si nu pe semne), UNO este insa potrivit pentru un joc de macao jucat impreuna cu cei mici. Noi am reusit sa ne jucam chiar si cu copilasi de 3 ani si 9 luni si 4 ani.
De asemenea, tot ca avantaj as mentiona si faptul ca regulile fiecarei carti care determina o actiune speciala este reprezentata grafic chiar pe respectiva carte. In acest fel sunt eliminate discutiile intre prieteni legate de regulile pe care le stie fiecare pentru jocul macao.

Astfel, cu cartea purtand cifra 4 de culoare neagra determina luarea a 4 carti din teanc:

poate schimba, peste aceasta carte putandu-se pune o carte de orice alta culoare.

Reprezentari sugestive similare gasim si pe celelalte carti care determina pedepse: ia 2 carti, stai o tura sau cele care permit efectuarea de schimbari.

Regula castigatorului este aceeasi ca la jocul de macao. Castiga cel care termina primul cartile.

In final, as pune ca, fara a aduce nimic in plus fata de jocul macao, jocul UNO merita. Poate fi inteles si invatat usor de cei mici si va poate oferi o varianta distractiva de a petrece serile in familie.

In final va spunem ca la Abrakadabra.ro gasiti cea mai completa colectie de jocuri de carti pentru copii si parinti isteti. Sunt grupate de tipuri de carti astfel incat sa alegeti de fiecare data jocuri noi cu care sa va delectati.