Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteatentie si memorie -> jocuri -> Jocuri de carti

Jocuri cu carti de joc Gama


Jocurile de carti sunt un mijloc foarte distractiv de a-i forma celor mici o gandire logica, matematica si strategica. Fie ca va place Macao, Razboi, Septica, jocul de carti nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul de vacanta al oricarei familii. La Abrakadabra.ro gasiti cea mai completa colectie de jocuri de carti pentru copii si parinti isteti. Sunt grupate de tipuri de carti astfel incat sa alegeti de fiecare data jocuri noi cu care sa va delectati.

Si pentru a le educa copiilor gustul pentru aceste jocuri este foarte bine daca incepeti de inca foarte devreme. Sunt jocuri de carti care se pot juca chiar si incepand de la 3 anisori. Un astfel de joc este traditionalul Pacalici. Chiar daca prin librarii nu mai gasiti seturi de carti Pacalici, exista solutii. Aici noi v-am prezentat cum va puteti folosi de dublurile de la cartile de joc National Geografic oferite in promotiile Mega Image pentru a pune in scena un astfel de joc. Mai nou au aparut si seturi de Pacalici foarte frumoase, unele care se pot juca chiar si pe intuneric, avand cartile fosforescente. Sunt un deliciu pentru copii.

O data gustul format, puteti sa va folositi de jocurile de carti pentru a-i introduce pe cei mici in lumea asocierilor si a cifrelor.

Noi va propunem astazi un joc de Macao adaptat lor.
Ne vom folosi de setul de carti de joc educative de la Gama. Le puteti gasi in mai toate librariile la un pret accesibil (7-8 lei).

Setul include 50 de carti de joc.10 reprezentand numerele de la 1 la 10. 10 carti cu ilustrate reprezentand diverse jucarii. O carte cu o jucarie, o carte cu alte doua jucarii la fel dar diferite de jucaria aflata pe prima carte, o carte cu 3 jucarii si tot asa pana la 10. Alte 10 carti cu animale, 10 cu mijloace de transport si 10 cu fructe.

Se impart cate 5 carti la fiecare jucator si una se aseaza cu fata in sus, restul pe masa in teanc. Scopul jocului este a scapa cat mai repede de cartile din mana. Cartile se aseaza fie respectand numarul reprezentat (ca cifra sau ca numar de elemente) pe cartea anterioara fie felul obiectului (de exemplu, daca cartea pusa anterior este cu 2 catei, se poate aseza fie o carte reprezentand alte animale – indiferent de numar, fie o carte reprezentand alte doua obiecte – indiferent de fel – 2 fructe, fie cartea reprezentand cifra 2).
Cand cartea peste care trebuie sa se puna este doar reprezentarea unei cifre, se poate pune fie o carte cu 2 obiecte (de orice fel – animale, fructe, mijloace de transport), fie o carte reprezentand alta cifra (aceasta ultima regula face ca jocul sa fie mai rapid).
In plus de acest joc se pot juca si cele 3 jocuri recomandate pe pachetul de carti.

In seria cartilor de joc educative, editura Gama mai ofera jocuri despre tari si capitale, primele cuvinte, despre ceas, animale, stiu si castig, alfabetul, etc. Descoperiti intreaga gama aici.

Distractie placuta! Si nu uitati sa luati cu voi cartile de joc cand iesiti in parc sau la iarba verde!

Articole similare:

carturesti.ro

Produse similare:Abrakadabra.ro

Libris.ro

bestkids.ro

Pentru bucuria copiilor, sustineti:


Programul „Serilor Copiilor”

Newsletter