Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestejocuri -> Jocuri de carti

Jocuri cu carti de joc pentru copii mici


Plimba ursul!
Nu, nu va trimitem la plimbare!
Ci doar va invitam la un nou joc de carti pentru copii, intre ei si parinti.
Vom folosi si de aceasta data un set de carti duble. De aceea, mergeti la raftul de jucarii si cautati-va setul de carti cu dubluri de la Mega Image.


Va aduceti aminte ca v-am spus aici sa va pastrati dublurile!

Bun, acum amestecati cartile si le impartiti cate 5 fiecarui jucator. Restul le asezati in teanc pe masa. Daca jucati cu carticele Mega Image, va creati setul din cate perechi doriti. Mai putine perechi inseamna un joc mai usor si care se va termina mai repede, deci mai potrivit pentru cei mici (chiar si 3-4 anisori), urmand ca treptat sa introduceti cat mai multe perechi.

Castigator va fi cel care va reusi sa adune pana la sfarsitul jocului cele mai multe perechi. Daca esti suficient de norocos si inca de la inceput primesti carti gata imperecheate, le asezi deoparte cu fata in sus si pornesti cu un avantaj in joc. Apoi, pe rand jucatorii isi cer unul altuia cate o carte, pereche a uneia din cartile pe care le poseda deja in mana.

De exemplu, daca am o carte cu un dromader, atunci pot sa cer prietenului Mihai cu care ma joc, perechea cartii. Mihai daca are cealalta carte cu dromader trebuie (este obligat de onoarea lui de jucator) sa mi-o dea. Asadar un joc in care trebuie sa fim sinceri cu noi insine in primul rand! Daca nu are dromaderul, imi va spune “Plimba ursul!”, moment in care va trebui sa iau o carte din teanc. Regulile sunt practic inverse jocului Trombon in care cele mai multe sanse le are jucatorul care reuseste sa spuna cele mai multe minciunele.

Castigator este cel care la sfarsitul jocului a adunat cele mai multe pederechi!

Daca nu aveti carti de joc Mega Image, va puteti forma un set dintr-un set de carti gen Pacalici din care scoateti cartea cu Pacaliciul.


Articole similare:

carturesti.ro

Produse similare:Abrakadabra.ro

Libris.ro

bestkids.ro

Pentru bucuria copiilor, sustineti:


Programul „Serilor Copiilor”

Newsletter