Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: De ce mai jucam jocul Piticot?bestkids.ro


Jocuri cu emotii la vedere si ascunse

regele-bufonilor

De ceva timp tot mai multi parinti realizeaza importanta inteligentei emotionale in dezvoltarea copiilor. Si asa se face ca jocurile cu emotii au intrat in atentia parintilor si a educatorilor.
De ce sa ne jucam cu emotiile? Pentru a le cunoaste prin joc si apoi pentru a le intelege, pentru a le recunoaste.

Sunt cateva jocuri cu emotii in care acestea sunt la vedere. Copilul se joaca asociind diferite situatii sau expresii ale fetei cu anumite emotii. Acestea sunt niste jocuri in primul rand educative, si va dam mai jos cateva exemple.


Noi astazi ne propunem sa va facem cunostinta cu un alt fel de jocuri in care ne jucam cu emotiile, incercand deopotriva sa ni le stapanim dar si sa incercam sa le recunoastem pe chipul celorlalti din jurul nostru.

Aceste jocuri ajuta copiii in doua moduri.
In primul rand exerseaza stapanirea de sine. Sa te bucuri inainte de a ajunge la linia de finish, sau sa ii lasi pe ceilalti sa iti citeasca supararea pe chip inainte ca totul sa fie pierdut, sunt niste lectii pentru viata foarte importante pe care copiii le pot exersa alaturi de parinti prin aceste jocuri extrem de simple si distractive deopotriva.
In același timp, copiii invata sa citeasca emotiile pe care le traiesc cei de langa ei citindu-le reactiile fetei. Reusind acest lucru, vor putea sa isi adapteze propria strategie de joc pentru a ajunge la rezultatul dorit.

De exemplu in categoria jocurilor de bluf – adica a jocurilor cu șotii veti gasi toate jocurile care se bazeaza pe acest mecanism de joc. In functie de varsta copiilor, puteti incerca mai multe variante de jocuri cu emotii ascunse.

Astfel, pentru copiii de 4 ani sunt potrivite jocuri de carti gen Pacalici. Copiii trebuie sa-si stapaneasca bucuria sau intristarea pana cand celalalt jucator isi finalizeaza miscarea si trage cartea din mana sa.


De la 5-6 ani copiii pot face fata unor sarcini mai dificile. Pentru a scapa de carti trebuie sa incerce sa ii pacaleasca pe ceilalti pretinzand ca anumite carti sau anumite miscari sunt altfel decat sunt ele in realitate. Si asta fara a-si arata satisfactia sau naduful pe fata. Bineinteles ceilorlalti jucatori le revine sarcina sa-i desconspire pe cei care incearca sa pacaleasca. Doua astfel de jocuri sunt jocurile de carti Pipolo si Regele Bufonilor.


Pentru copiii mai mari, regulile se complică și mai mult. Jucatorii nu cunosc identitatea pionilor sau a personajelor cu care joacă ceilalți. Pentru a fi câștigător trebuie să încerci să desconspiri identitatea celorlalți urmărindu-le reacțiilor pe care le au în anumite momente ale jocului. Se bucură sau se întristează când pionul galben este întors din drum? În același timp trebuie să fii atent să nu-i lași pe ceilalți să îți citească pe față nemulțumirea sau bucuria atunci când pionii tăi trec prin anumite evenimente favorabile sau nefavorabile. Pe acest mecanism de joc se bazează urmatoarele jocuri.


Publicat de in jucarii pe 22 mai 2017 | 1.139 vizualizari