Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteJocuri de memorie cu cartonase Mega Image


Ca părinte, nu cred că aţi ratat să intraţi în febra colecţionării cartonaselor oferite de Mega Image.

În ceea ce voi scrie în continuare nu îmi propun să judec campania respectiva (sunt alte locuri din spaţiul on-line mai potrivite pentru acest efort).

Vreau doar să vă ofer câteva idei de joc cu aceste jetoane, în plus faţă de jocul descris în catalog.

Ştiu că în această perioadă este în toi şi schimbul de cartonaşe deţinute în dublu exemplar. Există forumuri şi comunităţi on-line constituite în chiar în acest sens.

Eu v-aş propune însă să vă păstraţi câteva în dublu exemplar pentru un joc de memorie cu cei mici.
Pentru cei mai mititei cele mai potrivite ar fi cartonaşele cu imaginile cele mai clare, reprezentând animale uşor de recunoscut şi de reţinut de câtre copii. Exemple ar putea fi: puiul de pinguin (1), puiul de urs panda (3), puiul de urs polar (6), ratusca (8), ursul brun (13), vulpea (14), girafa (24), vulturul cu cap alb (34), elefantul din Asia (64), tigrul din Bengal (77), zebra (78), iepurele european (83), leul (93), orca (1020, cimpanzeul (109), bufnita polara (120), ciocanitoarea (128), gargarita (134).

Aşa cum am mai scris în detaliu atunci când am prezentat jocurile de memorie, pentru cei mai mici puteţi forma un set de joc din 24 cărţi (12 perechi de jetoane în dublu exemplar) sau chiar mai puţine. Aşa cum aţi citit în postarea anterioară regulile jocului sunt simple: începeţi prin a aşeza jetoanele cu faţa în sus (de exemplu, în cazul unui joc cu 24 de cărţi, le veţi aşeza pe 4 rânduri câte 6 în rând). Pentru început, această aranjare ordonată ajută copilul la identificarea perechilor. După ce toate jetoanele au fost întoarse cu faţa în jos, fiecare jucător va întoarce pe rând câte două jetoane, în încercarea de a identifica o pereche de jetoane la fel. Dacă reuşeşte îşi însuşeşte respectiva pereche. Dacă nu, jetoanele sunt repuse în joc fiind întoarse la loc cu faţa în jos.

Jocul este câştigat de cel care la sfârşit a acumulat cele mai multe jetoane.

Distracţie plăcută!

Articole similare: