Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecolective -> imaginatie -> jocuri

Jocuri de cuvinte pentru copii


Daca sunteti in cautarea unui joc de familie care sa aduca buna dispozitie in serile de iarna si la care sa poata participa si cei mai mici copii Alias Junior este o buna alegere.

Alias Junior este un joc de explicat imagini pentru copii. Ideea jocului este să explicaţi cuvinte şi imagini colegilor de echipă fără să spuneţi cuvântul care este explicat, folosind în schimb sinonime, antonime, indicii, clasificari, diverse onomatopee etc.
Include o tabla de joc, 300 de carti de joc cu imagini diverse, 6 pioni si o clepsidra.


Jocul este in primul rand unul care ajuta la dezvoltarea vocabularului copiilor mici dar in egala masura la stimularea gandirii logice.

Alias Junior se joaca pe echipe formate din cel putin doi jucatori. Asadar este un joc perfect pentru familiile cu doi copii. Jucatorii trebuie sa explice imaginile de pe cartile de joc fara a folosi cuvantul respectiv astfel incat coechipierii sa ghiceasca cuvantul reprezentat in imagine.

 

Fiecare echipa isi alege un pion pe care il plaseaza la start pe tabla de joc. Echipa nominalizeaza un jucator care va fi pe post de “povestitor”. Bineinteles se poate ca pe rand acest rol sa fie luat de fiecarui membru din echipa. Se intoarce clepsidra si povestitorul extrage o carte si incearca sa explice obiectul reprezentat fara a folosi cuvantul respectiv. Ceilalti membrii ai echipei incearca sa ghiceasca cat mai repede obiectul descris. Dupa ce cuvantul este ghicit, se extrage o alta carte si tot asa pana cand se scurge nisipul din clepsidra, dupa care va fi randul celeilalte echipe.

Daca se intampla ca jucatorii unei echipe sa incerce sa ghiceasca un cuvant in timp ce nisipul din clepsidra s-a scurs, jucatorii celeilate echipe pot incerca sa ghiceasca si ei cuvantul pentru a “fura” astfel un puct de la echipa adversa.

Prima echipa va inainta pe tabla de joc atatea spatii cate cuvinte au fost ghicite. Dupa aceea este randul celeilalte echipe sa explice cuvinte si sa le ghiceasca. Prima echipa care va ajunge la final castiga jocul.

De ce ne place jocul: Un joc foarte distractiv si perfect pentru dezvoltarea gandirii logice, a capacitatii de intelegere si a capacitatii de a-i asculta si de comunica cu ceilalti.
Veti fi foarte surprinsi sa vedeti cum cei mai mici dintre copii descriu anumite obiecte! Va fi extrem de distractiv sa vedeti ce definitii corecte dau cei mici si totusi cat de greu va va fi sa ghiciti cuvantul.

Copii vor invata prin joc sa faca clasificari si sa le utilizeze in descrierea obiectelor. Va invata ca un tren este un mijloc de transport, ca un mar este o fruct, ca o ceapa este o leguma, etc. Este un prim si foarte important pas in gandirea logica a copiilor.
Nu exista riscul de a va plictisi foarte repede de joc intrucat sunt incluse peste 300 de carti de joc iar la un joc nu se trag mai mult de 30 – 40 de carti de joc.

Ce nu ne place: Din instructiuni reiese ca jocul este conceput pentru minimum 4 jucatori, fiind nevoie de minimum doua echipe. Noi l-am adaptat insa astfel incat sa-l putem juca si in doi sau trei. Am schimbat un pic regulile: daca cuvantul a fost ghicit am considerat ca este atat meritul celui care l-a descris cat si a celui care l-a ghicit, ambii jucatori putand inainta cu pionul pe tabla de joc.

Staful nostru: Un set de carti pentru un joc de cuvinte similar va puteti construi singuri acasa. Aveti nevoie de niste cartoane (de ex. de la calendarele vechi). Le decupati de marimea unor carti de joc. Sau puteti folosi un set de carti de joc pentru adulti pe care nu il mai folositi. Apoi lipiti pe fata cartilor de joc imagini cu diferite obiecte, personaje, lucruri clar reprezentate (pe care le decupati din reviste vechi, din reclamele primite in posta, etc.). De la un joc gen Piticot puteti folositi tabla de joc pe care o veti parcurge in functie de cate imagini se ghicesc.

carturesti.ro

Produse similare:Abrakadabra.ro

Libris.ro

bestkids.ro

Pentru bucuria copiilor, sustineti:


Programul „Serilor Copiilor”

Newsletter