Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteatentie si memorie -> jocuri

Jocuri de memorie si concentrare


Afara e prea cald si nu prea mai putem sta prea mult prin parcuri. Daca nu suntem la mare sau la munte trebuie să stam destul de mult timp prin casa. Şi cu ce să ne mai delectăm pentru a combate plictiseala?

Ce aţi zice de un joc de … antrenament al atenţiei? Deşi copii sunt în vacanţă, prin joc putem exersa o multitudine de abilităţi esenţiale pentru şcoală: memorie,răbdarea, atenţia, concentrarea. Un astfel de joc este Detectiv de la Granna. Copii trebuie să recunoască o imagine pe o planşă pe care sunt reprezentate multe astfel de imagini, doar pe baza unui fragment (detaliu) desenat separat pe un jeton (pe post de lupă). Jocul poate fi jucat şi în regim de competiţie 1 la 1 dar şi pe echipe. Dacă faci uz şi de o mică clepsidră, vă veţi întrece care este cel mai ager. Jetonul lupă aferent obiectului găsit este păstrat de găsitor care la sfârşit va primi o recompensă (de preferat stabilită încă de la început). Nu vă gândiţi că este foarte uşor: obiectul al cărui fragment se găseşte pe jetonul lupă trebuie căutat pe oricare dintre cele 5 table de joc pe care trebuie să le parcurgeţi cu privirea simultan. Noi am testat jocul jucându-ne alături de copii de 3 ani, de 5 ani şi 10 ani şi a fost extrem de distractiv pentru toţi deopotrivă (inclusiv pentru adulţi).

Jocuri detectiv se pot organiza însă şi pentru a dezvolta nu numai atenţia, răbdarea şi memoria vizuală. Puteţi juca şi jocul detectiv al sunetelor. Pentru copii de 2 ani va fi extrem de distractiv să-i rugaţi să-şi acopere ochişorii şi să recunoască sunetul produs la ruperea unei hârtii, la foşnitul unei pungi, la atingerea a două linguriţe, etc.

Iar pentru dezvoltarea capacităţilor de comunicare, puteţi juca jocuri detectiv pe obiectele din cameră. Descrieţi-i copilului un obiect din încăperea unde vă aflaţi şi cereţi-i să-l identifice, după care schimbaţi rolurile. Deşi poate nu vi se pare, e foarte distractiv şi instructiv, atât pentru copil dar şi pentru dvs. Veţi avea posibilitatea să descoperiţi cu plăcere ce noi înţelesuri pot da cei mici descrierilor dvs. întrucât se poate întâmpla foarte des în acest joc ca obiectul identificat de cel mic să corespundă perfect descrierii făcute de dvs. dar totuşi să nu fie obiectul la care v-aţi gândit.

Puteti cumpara jocul Detectiv de la Abrakadabra.ro la un pret foarte rezonabil, zicem noi, de putin sub 45 lei.

Articole similare:

 

carturesti.ro

Produse similare:Abrakadabra.ro

Libris.ro

bestkids.ro

Pentru bucuria copiilor, sustineti:


Programul „Serilor Copiilor”

Newsletter