Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Masina de salvare cu BarbieJocuri copii -> Jocuri copii 3 ani -> Jocuri de indemanare -> Jocuri de masa -> Jocuri logice -> Jucarii de indemanare -> manipulare si dexteritate

Jocuri din lemn cu buburuze


Astăzi am sa va povestesc despre jocul buburuzelor in echilibru , unul din jocurile din lemn pe care cel mic l-a îndrăgit de la început si s-a si dovedit apoi a fi foarte priceput la el.
Este un joc de indemanare dar si de logica pentru copii intrucat ei invata cum e cu echilibrul.

Pentru ca jocul buburuzelor nu mai se gaseste in stoc, va spunem despre un alt joc foarte reusit pentru a-I invata pe cei mici despre echilibru si indemanare


Scopul jocului este de a-i învăţa pe copii notiunile de greutate si echilibru intr-un mod cat se poate de practic si distractiv. Avem un copacel cu ramuri de diferite marimi flexibile. Fiecare jucator dispune si de un set de buburuze de marimi si greutati diferite. Scopul jocului este de a plasa aceste buburuze pe ramuri fara ca acestea sa se indoaie sub greutatea lor. Castigator este cel care reuseste sa aseze primul toate buburuzele pe ramuri. Nu este atat de usor pe cat pare intrucat ramurelele fiind elastice se indoaie sub greutatea buburuzelor. Trebuie sa apreciezi corect locul unde plasezi buburuza tinand cont de celelalte locuri ocupate pe ramurele.
Noi am început sa-l jucam pe la 2 ani si 10 luni.

Un singur dezavantaj am identificat eu la el, respectiv faptul că se joaca doar in doi, şi în cazul nostru uneori copilul îşi doreşte să participe la joc atât mami cât şi tati.

La început i-am arătat ce se întâmplă când pui o buburuza mare la capătul unei rămurele lungi si subţiri, în comparaţie cu situaţia unei buburuze mari la baza (sau chiar si la vârful) unei rămurele groase. Combinaţiile sunt destul de multe întrucât fiecare jucător are la dispoziţie buburuze de 3 dimensiuni: mari, mijlocii şi mici.

Distractiv este şi faptul că, dacă nu reuşeşti să realizezi echilibrul, buburuza pe care tocmai ai încercat să o aşezi cade. Cel mai probabil, împreună cu ea, se vor dezechilibra şi alte buburuze. Jucătorul care tocmai a provocat micul „dezastru” trebuie să preia toate buburuzele căzute. Şi de unde mai avea poate doar câteva buburuze de aşezat până să termine, acum a mai încasat câteva.

Bineînţeles că pe măsură ce jocul avansează şi te aştepţi să te apropii de final întrucât mai ai foarte puţine buburuze rămase de aşezat, locurile disponibile pe rămurele se împuţinează şi ca atare trebuie să fii foarte abil ca să nu strici echilibrul ansamblului.

Aşadar, distractiv şi instructiv!
Voi ce ziceti?

Alte jocuri de echilibru pe care le gasiti si la alte magazine on-line le vedeti mai jos.


    Articole similare:

    carturesti.ro

    Produse similare: