Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Carti pentru gemeniJocuri lego cu zaruri


Pentru ca ne plac jocurile Lego dar si serile in care jucam in familie jocuri de masa (sau boardgames), astazi va vom povesti despre un joc cu zaruri de la Lego – jocul Minotaurus.

Minotaurus, alaturi de Creationary despre care am scris aici, este un alt joc de masa Lego din noua gama de acest fel. Este un super joc de familie in care se imbina perfect norocul cu jocul strategic si gandirea logica.

 
Jocul creeaza atmosfera din povestea lui Tezeu, eroul legendar care l-a înfrânt pe temutul Minotaur din labirintul din Rodos. Fiecare jucător este conducătorul unei echipe de eroi, căutând să traverseze labirintul pentru a ajunge să se pună la adăpost de înfricoşătorul Minotaur.

Primul jucător care reuşeşte să-şi conducă echipa către centrul labirintului se consideră ca a reuşit să-l înfrângă pe Minotar şi va câştiga jocul.
Labirintul este destul de complicat, însă intrucţiunile sunt foarte bune, conţinând chiar şi un sablon, astfel încât nu va fi foarte dificil de asamblat. Mai mult, o data facut labirintul poate fi pastrat in cutie pentru urmatorul joc.

Inaintarea catre minotaurul din centrul tablei de joc se face in funcţie de zar. Zarul lego are insa două feţe speciale.

Faţa cu cărămida neagră indica ca poţi muta minotaurul. Bineînţeles că, în mod strategic vei dori să muţi Minotaurul cât mai aproape de piesele celorlalţi jucători. Din păcate însă o dată ce Minotaurul a ieşit din castelul său secret, el devine o ameninţare pentru oricine se află suficient de aproape. Asa ca poti cadea chiar tu in capcana intinsa celorlalti jucatori!

Dacă zarul indică cărămida gri, poti muta un oricare zid al labirintului, oriunde pe tabla de joc astfel încât să blochezi fie drumul unui alt jucător fie chiar pe al Minotaurului.

Aşadar, dincolo de noroc, jocul cere copiilor planificari si mişcări strategice. In acest fel stimuleaza atenţia şi gândirea logică. Pe de altă parte însă, dat fiind că norocul joacă şi el un rol important, va fi mai uşor pentru cei care pierd să accepte înfrângerea.

Aşa cum vă spuneam şi atunci când v-am prezentat jocul Creationary, noile jocuri LEGO sunt gandite astfel încât jucătorii să poată le poata schimba regulile.

Poti de exemplu să înlocuieşti faţa zarului care indică trei mutări cu o faţă gri, indicând asfel posibilitatea de a trece printr-un zid. Puteţi schimba de asemenea numărul mişcărilor pe care le poate face Minotaurul (mai multe mişcări făcându-l mai uşor manevrabil aducând astfel un spor de dificultate jocului). De asemenea o posibilitate de a face jocul mult mai antrenant este de a creşte numărul eroilor care trebuie conduşi până la templu pentru a câştiga.

Avantajul schimbărilor este acela că fac jocul uşor de adaptat în funcţie de dispoziţia şi preferinţele jucătorilor. Astfel dacă doriti sa invatati copii sa lucreze in echipa, puteti propune o varianta mai cooperativă a jocului (de exemplu stabilind ca regulă faptul că toţi jucătorii trebuie să realizeze o mutare în acelaşi timp).

Dacă doriţi un joc care să solicite mai mult gândirea strategică, puteţi stabili posibilitatea de a se realiza două mutări în acelaşi timp. Dacă sunt mai multe persoane care doresc să participe la joc puteţi să puneţi în comun piesele, fiecare pornind dintr-un alt punct al tablei de joc, însă de pe acceaşi latură ca şi ceilalţi care joacă cu piese de aceeşi culoare. Jocul poate fi jucat chiar şi de către un singur copil, ca un joc Solitaire.
Oricât de multe idei v-am da noi, plăcerea jocului nu o veţi putea descoperi decât daca veti juca alături de copii şi prieteni.

In concluzie, noi ii recomandam lui Mos Craciun sa puna in sac si un joc Lego Minotaurus.
Va fi un cadou surprinzător pentru copii, dar a cărui savoare o vor descoperi curând.
Poate fi un cadou potrivit pentru fraţi, atat baietei cat si fetite. Un joc LEGO antrenant, deloc plictisitor, distractiv şi educativ în acelaşi timp. Un joc pe care poti să-l construieşti, sa-l joci, să-l modifici, să-l construieşti din nou pentru a-l juca iar si iar.

Alte jocuri din aceeasi gama de jocuri de masa Lego mai sunt: LEGO PIRAMIDA LUI RAMSES, Comoara din Atlantis  (se poate juca chiar si de copii mai micuti), LEGO Banana Balance – jocul cu bananierul si maimuta (in primul rand un joc de indemanare, care de asemenea este potrivit si pentru copii de 4 – 5 ani) si LEGO City alarm din seria  (un joc foarte istet si distractiv).


Va invitam sa le descoperiti pe toate mai jos. Vedeti si pretul si magazinele on-line de unde le puteti cumpara. Nu veti regleta !

UP Date – din pacate cei de la Lego au scos din oferta jocurile Lego. Daca vreti sa va delectati cu un joc tip labirint va raman variantele alternative de mai sus