Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Jocuri puzzle pentru copii mici

[nggallery id=52 template=galleryview images=0]

Cred că puţini sunt părinţii sau bunicii care nu le-au oferit copiilor mai devreme sau mai târziu un joc tip puzzle. De beneficiile acestor jocuri cred că mai toţi suntem convinşi. Printre meritele recunoscute putem cu uşurinţă enumera antrenarea atenţiei pentru detalii, antrenarea puterii de concentrare, a orientării, a coordonării ochi-mână.

Odată ce copilul a prins gustul acestui tip de joc, trecerea de la un nivel de dificultate la altul se va realiza destul de uşor şi posibilităţile oferite de orice magazin on-line de jucări sunt variate şi pentru toate buzunarele.
Rămâne însă întrebarea cum reuşim să atragem copilul spre acest tip de jocuri, neatractive poate pentru unii prichindei, mai ales dacă ne gândim că nu sunt nişte jucării interactive (nu emit sunete, nu luminează, nu au dinamică).

Secretul constă în a le oferi cât se poate de devreme, chiar şi înainte de 18 luni. Începeţi cu cele mai simple, nu cereţi copilului de la început să potrivească singur piesele, ci ajutaţi-l şi lăudaţi-l pentru orice reuşită oricât de mică ar fi ea. Nu îl forţaţi să intervină el direct în joc ci lăsaţi-l să facă acest lucru atunci când se va simţi el pregătit.

În cele ce urmează vă prezentăm o suită a celor mai simple puzzle-uri pentru copii. Nu le judecaţi ca nefolositoare doar pentru că pentru un copil de 2-3 ani sunt foarte simple. Cu ele trebuie început dacă vă doriţi ca mai târziu copilului să-i facă plăcere să rezolve puzzle-uri mai complicate. Aceste puzzle-uri simple îl vor ajuta pe cel mic să capete încredere în sine şi să guste din plăcerea reuşitei de unul singur de la o vârstă foarte fragedă.

Aşadar, cu ce să începem? Păi ce poate fi mai uşor decât un puzzle cu 2 piese?

Nimic mai simplu, unul cu o singură piesă. Acestea reprezinta primul pas. Ajută copilul să recunoască formele şi să repoziţioneze la locul potrivit asociind forma lăcaşului cu forma piesei. Cele mai utile pentru inceput sunt cele cu forme geometrice. Chiar daca copilul nu le cunoaste dupa nume la aceasat varsta, el este capabil sa le deosebeasca dupa forma. Sau cele cu putine forme – pana 3-4 forme


Apoi, o alta etapa este reprezentata de puzzle-urile cu o singura piesa sub forma de animale su obiecte casnice, cu care copilul este familiarizat din casa sau din carti.

Aceste puzzle-uri incastru trebuie sa aiba buton sau piesele trebuie sa fie usor de apuct in mana. Iata cateva exemple mai jos.


O varianta frumoasa de puzzle este si cel la care piesele ofera copilului o experienta senzoriala deosebita

La Abrakadabra.ro am gasit cateva puzzle-uri cu buton foarte dragute si la preturi bune. In plus aici selectia produselor pe varsta este foarte bine realizata, chiar un real ajutor pentru parinti.

Deja dacă vorbim de acest puzzle sonor cu animale, formele pieselor fiind destul de neregulate, putem spune că am trecut la un alt nivel de dificultate. Efortul copilului este insa rasplatit prin sunetele produse atunci cand reuseste sa potriveasca piesele de puzzle.


Băieţeii vor fi foarte încântaţi să potrivească piesele la acest puzzle cu mijloace de transport, pentru fiecare reuşită fiind recompensaţi cu un sunet specific.


Puzzle-ul cu animale si puii lor îi familiarizează pe cei mici şi cu noţiunile de mare-mic, oferindu-va prilejul de a le îmbogăţi vocabularul. Un alt avantaj este acela ca tabla are imagini ajutătoare pentru copil.


  Suntem pregatiti sa facem urmatorul pas si sa avansam la puzzle-uri cu doua piese, tot din oferta Abrakadabra.ro.


   

   

   

   

   

   

   

  O dată copilul familiarizat cu ideea jocului de acest timp, posibilităţile se multiplică. Copilul va avansa foarte usor de la un puzzle cu 2 piese la unul cu mai multe, motiv pentru care noi va recomandam puzzle-urile cu piese din ce în ce mai multe. Una dintre cele mai haioase variante (si care va fi foarte îndragita de cei mici) este acest set Baby puzzle de la Educa.
  Din aceeasi serie, tot de la Educa, mai puteti alege si alte teme de puzzle pentru copii mici. Seturi de puzzle similare au inceput sa apara in ultimii ani si la Noriel


  Ca si calitate a finisajelor, numai lucruri de lauda: puzzle-urile sunt realizate din carton de cea mai buna calitate, cu piese mari, cu colorit clar, usor de apucat si mânuit de catre un copil mic.

  Pentru impatimitii jucariilor din lemn, noi am gasit deosebit de atractive pentru cei mici şi puzzle-urile de la Lena:


  Iar dintre cele mai atractive ca pret sunt mini-puzzle-urile de lemn la cutiuţă, tot de la Abrakadabra.ro:

  mini puzzle mini puzzle „Happy Engine”

  Asadar o oferta mai mult decat variata si foarte important pentru toate buzunarele!

  Articole similare: