Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Jocurile Sudoku pentru copii

Sudoku sunt niște jocuri logice în care un pătrat plin de alte multe pătrățele trebuie umplute cu numere fără însă a repeta niciun număr pe o linie orizontală sau verticală sau în cadrul unui pătrat mai mic ce compune pătratul mare.

Ca orice joc logic, și jocurile sudoku pot fi gândite pe grade de dificultate, de la cele mai simple până la unele cu adevărat dificile.

Inclusiv copii de 5, 6 ani pot să își măsoare puterile cu un joc sudoku potrivit vârstei lor. Există jocuri sudoku pentru copii, în varianta magnetică, sau în varianta de carte pentru copii.


Aceste jocuri sudoku ii antrenează pe copiii să facă deducții logice în lanț. Nu de puține ori este nevoie să o ia de la capăt când descoperă că ajung într-un punct în care trebuie să folosească un număr folosit deja. Astfel jocul este un bun antrenament al capacității copilului de a face față situațiilor dificile, să nu se lase, să o ia de la capăt optimist de fiecare dată.

Dat fiind că este nevoie să faci mai multe încercări pentru a rezolva un sudoku pentru copii sunt reocmandate variantele cu piese magnetice, în care copiii mută cu ușurință piesele în noile poziții, fără a fi nevoiți să steargă și să o ia de la capăt (ca în cazul utilizării jocurilor sudoku din cărți).


 

 

Publicat de in jucarii pe 11 februarie 2021 | 1.400 vizualizari

 

Scrie un comentariu