Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Stropitoare de gradina pentru copii


Jucarii inedite pentru fetite de 10-11 ani

Varsta de 10-11 ani este o perioada in care micile domnisoare se desprind de jucariile de copii mici. Papusile care pana acum captau toata atentia sunt tot mai des uitate pe raftul cu jucarii.

Si totusi, ce jucarii le mai pot bucura pe fetitele de aceasta varsta? Cu ce le mai captam atentia?

Incercam sa va dam cateva idei. Unele testate, altele doar imaginate sau vazute prin lume. Aceste jucarii si jocuri fie vin sa sustina pasiuni deja descoperite fie descopera unele noi.

Daca petreceti timp cu fetita dvs. luati-va cat mai multe jocuri de masă. Chiar dacă nu aveți încă acest obicei, dacă aveți prin preajmă câteva jocuri de masă bune, tentația nu are cum să vă ocolească. Iata câteva idei, mai putin cunoscute, dar foarte reusite:

Jocul CV – este jocul în care copii își imaginează parcursul în viață. Își aleg o meserie, își fac o familie, îți schimbă jobul, iau decizii de viață și trăiesc în joacă consecințele acestor decizii. Ideea jocului este genială și unul dintre cele mai potrivite jocuri de familie. Pentru fete și băieți deopotrivă!


Jocul Bla, Bla, Bla –  un joc în care vă încurajați copii să vorbească, să se exprime, să gândească ‘out of the box’.

Jocul CONCEPT – un joc de tip DIXIT – un joc în care îmbini deopotrivă logică, cât și cunosștințele de vocabular și imaginația. Un fel de rebus intercativ în care șansele de câștig sunt cu atât mai mari cu cât îți cunoști mai bine prietenii sau familia.


]

 

Tot la 10-11 ani, este momentul ca fetitele sa se imprieteneasca cu micile experimente. Se vor distra astfel si se vor pregati de lectiile de chimie care vor veni in anii urmatori la scoala. Aceste seturi de experimente sunt cu atat mai atractive cu cat la experimete participa mai multe prietene.

Oferta de jucarii cu experimete este destul de bogata. Exista chiar seturi speciale pentru fetite cu teme din sfera lor de interes. Cele mai apreciate sunt cristalele care cresc.  Am lasat la final jucariile care incurajeaza experientele creative in zona de creatie textila.

  Orice tine de moda, creatie de hainute, sunt de incercat la aceasta varsta. Chiar daca nu ne propunem ca prin ele sa devenim cu toti creatori de moda, croitorese sau designeri, ele cu siguranta aduc un plus de indemanare si educatie pentru frumos. In plus, fetitele vor descopri cata munca se afla in spatele unul lucru cusut sau impletit. Si asa este posibil sa pretuiasca mai mult lucrurile pe care ele insele le poarta. Unde mai pui ca aceste mici creatii pot fi apoi purtate sau oferite cadou celor dragi.

  Iata cateva jucarii creative de acest gen.   

   

   

  carturesti.ro

  Produse similare: