Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Lasam copiii sa piarda la jocuri?chicco.ro


Lasam copiii sa piarda la jocuri?

copiii care nu castiga la jocuri

Lasam copiii sa piarda la jocuri? Sau ii lasam sa castige? Sau renuntam sa descoperim jocurile care ne aduc laolalta dar ne si pun fata in fata? Cum ajutam copiii sa scape de teama de esec pentru a se indragi jocurile de masa

Avantajele jocurilor de familie in educatia copiilor sunt multiple.

Jocurile sunt un instrument de modelare a unor aptitudini ce folosesc copiilor la scoala si in societate.

Sunt jocuri special concepute pentru a antrena antentia, memoria, logica, indemanarea, creativitatea, concentrarea, rabdarea, spiritul de echipa. De cele mai multe ori insa beneficiile acestor jocuri se vad in timp si doar atunci cand parintele adauga in orice partida si ingredientul minune si anume participarea sa.

Dar ce te faci daca piticul sau pitica poseda o un sac de ambitie care il fac sa refuze aceste jocuri pentru ca, de obicei, pierde.

Ambitia este buna in viata, insa in doze moderate.

Teama de esec de asemenea este un factor de ponderare de multe ori necesar.

Insa in timp, ambitia si teama de esec, ne pot priva de experiente frumoase.

De aceea ar fi bine sa ii invatam pe copii sa treaca peste aceste stari.

 

Frustarea copilului este pe deplin de inteles mai ales atunci cand pierde in fata unui alt copil sau atunci cand cel mic simte ca nu concureaza de pe pozitii egale cu parintele sau cu ceilalti copii.

De aceea este foarte importanta alegerea jocului. 

Va aratam cateva idei pentru a-i ajuta pe copiii sa depaseasca teama de esec, pentru a-i determina sa accepte riscul de a pierde in schimbul unor clipe frumoase petrecute alaturi de cei dragi.

 

Pentru copiii mici, alegeti jocuri in care manutele mici au mai multe sanse de castig

In primul rand pentru copiii mai mici, exista chiar jocuri la care cei mici au mai multe sanse de castig decat cei mari. Este vorba in special de jocurile de indemanare, unde manutele mici se descurca mult mai bine.


Pentru copiii mai mari, alegeti jocuri de familie in care conteaza si norocul

Apoi pentru copiii mai marisori, daca alegeti acele jocuri concepute ca jocuri de familie, sunt mai mari sansele ca adultii si copiii sa participe la joc cu sanse realitiv egale. In aceste jocuri de obicei, norocul joaca un rol important, insa cu siguranta vor antrena si gandirea sau atentia copiilor. Esential este insa sa respectati varsta recomandata. La copiii care abia descopera jocurile de societate, nu devansati varsta recomandata. Nu va grabiti! Toate la timpul lor.


Distractia e mai tare decat teama de esec

O alta categorie de jocuri care reduc teama de esec sunt cele catalogate ca jocurile distractive. Acestea de obicei de desfasoara in ritm alert, cu multe rasturnari de situatie si este antrenata atentia pentru detalii, concentrarea si viteza de reactie. De obicei copiii sunt mult mai buni decat adultii la aceste capitole.


Orice fel de joc ati alege, nu uitati sa reamintiti de fiecare data copilului ca jucati pentru placerea jocului, pentru placerea de a petrece timp de calitate impreuna. 

In final, a invata sa trecem peste teama de esec este un alt beneficiu al jocurilor de societate pentru copii, o alta depreindere care se poate educa in familie, prin joaca.

Iar pentru a explica si poza, dragi parinti, jocurile de logica, jocurile de strategie, nu sunt cele mai indicate pentru a-l familiariza pe copii cu aceste activitati. Va ajunge sa le descopere si pe acestea, insa abia dupa ce va fi pregatit pentru acestea, dupa ce isi va dori sa le joace pentru placerea jocului. Pe care o va descoperi insa cu jocurile cele mai distractive, cele in care va simti ca are aceleasi sanse cu cei mai mari decat el.

Publicat de in jucarii pe 8 ianuarie 2018 | 98 vizualizari