Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteNe jucam cu puzzle-uri cu harta lumii


Întrucât în ultima perioada avem din ce în ce mai multi prieteni plecati în diverse colturi ale lumii, a venit si momentul de a-i prezenta copilului harta lumii.

Activitatea ni s-a parut cu atat mai potrivita momentului intrucat nu ne hotarasem inca unde vom pleca in concediu. Si cum este bine sa implicam copilul in deciziile importante ale familiei, un puzzle cu harta lumii ne-a oferit si un bun prilej de a alege impreuna urmatoarea destinatie!


Am început explicându-i câteva notiuni de baza în ale geografiei ajutându-ne de un atlas. Însa stiut fiind ca un copil retine mult mai usor notiunile pe care le experimenteaza am cautat sa ne si jucam în jurul Pamântului.

Pentru început ne-am folosit de un puzzle în forma de harta lumii cu piese mari si putine (pana in 30), astfel incat cel mic sa nu se plictiseasca. 


Acum baietelul nostru de 3 ani reuseste sa faca puzzle-ul singurel. Marea placere vine însa dupa ce puzzle-ul cu harta lumii este gata.

Puzzle-ul nostru mai contine si 10 piese reprezentand toti atatia copilasi din diverse colturi ale lumii, care fiecare trebuie pozitionat corect acolo unde ii este locul. Pe cartonul aferent fiecarui copilas sunt si cateva informatii despre modul de viata specific al locuitorilor de acolo.

Chiar daca nu gasiti un astfel de model de puzzle cu harta lumii pentru copii o alternativa poate fi data de puzzle-ul normal, completat cu seturile Lego in jurul lumii. La acestea mai adaugam si un joc cu copii din diferite colturi ale lumii si putem sa ne jucam ca si cum toata lumea ar fi a noastra


Mai completam si noi cu informatii din atlas referitoare la obiceiurile specifice sau animalele care vietuiesc în respectivul loc, si lectia de geografie este gata. Mai nou, am început sa pozitionam si figurine (elefanti, pinguini, tigri, girafe, zgârie nori, turnul Eiffel) pe care le avem de la alte jocuri, învatând astfel tot mai multe despre fiecare continent. Ca sa facem totul si mai atractiv, mai colectionam si diferite stegulete pe care le pozitionam pe puzzle-ul cu harta lumii.

Copilul va retine mult mai usor ceea ce va propuneti sa-i transmiteti despre oamenii sau animalele specifice fiecarui continent daca veti face jocul tridimensional, pozitionând pe harta figurinele potrivite pe care cu siguranta le are de la alte jocuri.

Un alt puzzle de podea, de la Melissa&Doug, este cel al copiilor in jurul lumii, cu care puteti sa-i invatati pe cei mici sa sesizeze asemanarile si deosebirile dintre diferitele culturi ale lumii.


Pentru cei mai marisori (macar peste 5 anisori), o alternativa la clasicele harti de perete, insa ce-i drept, o alternativa mai costisitoare, dar deosebit de bine realizata, este si acesta harta magnetica. Un puzzle complex, cu informatii detaliate despre diferitele tari si care o data realizat poate sa decoreze in mod foarte placut o camera de copii.


Asadar, calatorie placuta!