Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteOrigami pentru copii


Nu suntem maestri în origami, însa ne place sa ne punem creativitatea si îndemânarea la încercare jucându-ne cu hârtie.

Am început confectionând avioane si barcute din hârtie pentru a-l încânta pe cel mic. Îi place orice fel de jucarie care poate fi construita de adulti, pe moment, sub privirea lui atenta.Modelele pe care puteam sa le realizam facând apel doar la amintirile din copilarie s-au epuizat însa destul de repede. Asa ca am început sa ne documentam. O vreme ne-am folosit de diversele site-uri pentru copii (din spatiul virtual românesc si nu numai) unde am gasit modele placute si destul de usor de realizat. În perioada în care eram mari fani ai serialului de desene animate cu Tom si Jerry, ne-am distrat destul de mult cu acest soricel de pe www.activitaticopii.ro. Am gasit chiar si o scoala origami pentru copii, însa noi suntem prea micuti pentru asemenea ambitii. Oricum tot respectul pentru astfel de realizari.

Pentru noi însa dezavantajul cu aceste modele si sabloane scoase de pe internet este ca trebuie de fiecare data sa gasim o modalitate de a le avea la îndemâna atunci când micutului i se face pofta de o astfel de activitate (fie sa avem instructiunile imprimate dinainte fie sa aducem laptop-ul în camera copilului unde ne jucam de obicei).

Acestea fiind spuse, ne-a atras jocul Origame de la Pony Toys. Este greu sa il mai gasiti, insa au aparut jocuri similare pe care vi le aratam mai jos


Prima data când i le-am aratat, piciul nu s-a desprins de lânga mine pâna nu am realizat toate cele 15 modele, care mai de care mai trasnite si haioase. Am realizat o întreaga „gradina zoologica” din hârtie colorata (broscuta saltareata, inorogul, papagalul, balena, iepurele, cainele, insecta, pasarea, liliacul, fluturele, pinguinul, poneiul). Hârtia din care veti realiza modelele este colorata astfel încât broscuta sau liliacul obtinut sa fie cât mai reale.

coli origami

În plus, pe lânga brosura unde se explica pas cu pas realizarea fiecarui model, hârtia pentru fiecare model este la rândul ei imprimata cu linii punctate sau continui care indica locul unde se îndoaie. Cu putina atentie (si enorm de multe întrebari din partea piciului curios si nerabdator) am reusit sa realizez toate modelele, de la cele mai simple la cele mai complexe.

Iar daca pentru copilasul nostru placerea a fost doar de a ma asista la fabricarea modelelor si de a se juca din plin cu ele ulterior, aflati ca mi-a fost dat sa vad la o petrecere organizata la noi, chiar si un baiat de vreo 10 ani atras de modelele din acest joc.

Cum mai avem doar câteva coli (am uitat sa va zic ca jocul ofera pentru fiecare dintre cele 15 modele câte 5 coli de hârtie colorata în mod adecvat), am mai studiat oferta, care este destul de bogata.

Am gasit multe seturi de la Alex Toys pentru pestisori, insecte, animale. Din pacate, desi seturile contin câte 18 coli de hârtie pretiparita de cea mai buna calitate, sunt incluse instructiuni doar pentru 4 modele.

Un alt set, mai darnic când vine vorba de instructiuni, este cel de la Galt care ofera 50 de coli si instructiuni pentru 10 modele.


Pentru baietei, atractive sunt si seturile de la firma SES, ce contin câte 16 coli de hârtie colorata de diferite forme si dimensiuni, fie pentru confectionat avioane, fie pentru dinozauri. O alta varianta poate fi si setul cu avioane de la Pony Toys.


joc origami pentru copii

Spor la lucru si asteptam sa vedem modelele voastre!

Articole similare: