Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestePacalici cu cartonase Mega Image (2)


Astazi continuam recomandarile de jocuri cu cartonasele Mega Image pe care le aveti in dublu exemplar.

Va propunem clasicul joc de carti pentru copii, Pacalici.

Pentru copiii mai mici aveti nevoie de doar cateva perechi de jetoane. Sa zicem 12 perechi. Pentru cei mai marisori puteti juca chiar si cu 20 de perechi sau mai multe. In plus veti mai adauga un jeton pe post de Pacalici. Noi am ales jetonul nr. 110 care reprezinta o imagine haioasa a unui dromader. Puteti alege orice jeton pe care copilul il gaseste mai haios, sau dimpotriva mai infricosator (de exemplu un murdarici – cartonul 69 reprezentand purcelul).
Noi am adaptat regulile jocului, pentru a-l face mai potrivit pentru piticul nostru. Asadar, dupa ce amestecam cartile, le impartim fiecarui jucator. Jocul poate fi jucat de către două până la şase persoane odată.

Cărţile se amestecă şi se împart câte 4 fiecărui jucător. Cele care rămân, se aşează într-un teanc pe masă, cu faţa în jos. Jocul porneşte de la copilul cel mai mic. Orice jucător care are în mână o pereche o depune pe masă şi spune „mai departe”, altfel trage o carte de jos şi, în caz că formează o pereche, o pune jos. După ce cărţile de pe masă s-au terminat, jucătorii trag la întâmplare câte o carte de la vecinul din dreapta.

Scopul acestui joc este de a completa perechile şi a termina cărţile din mână cât mai repede. În cazul în care există mai mult de doi jucători, jocul continuă până când cineva rămâne doar cu Păcăliciul în mână. Acestuia i se dă o „pedeapsă” stabilita de comun acord de toti jucatorii inca de la inceputul jocului.

Noi jucam impreuna cu micutul nostru de pe varsta de 2 ani si 9 luni si ii face mare placere ori de cate ori isi aduce aminte de el. A invatat chiar si sa simuleze expresii ale fetei cand partenerul de joc este pe punctul de a trage de la el Pacaliciul. E tare haios! Pedeapsa lui preferata pentru noi este sa-i dam desene animate.
Se mai straduie inca sa isi tina singurel cartile in mana in forma de evantai, dar in rest este un joc tare apreciat. Fiind putine perechi de format, nimeni nu ajunge sa se plictiseasca si cu atat mai putin piticul.

Distractie placuta si aveti grija la Pacalici!
UPDATE – recent am jucat un Pacalici pe intuneric. Cel mic, care acum are 6 anisori, s-a distrat teribil. Este un joc de carti Pacalici cu carti fosforescente. Il gasiti pe Abrakadanra.ro.