Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Papusi de lemn – jucarii educative

[nggallery id=84 template=galleryview images=0]

Va mai amintiti de Matrioska – papusa ruseasca?

Sunt papusi realizate din lemn, viu colorate, fiind unul din simbolurile Rusiei.
Aparent, astazi, cand orice fetita viseaza la papusa Maria care stie sa vorbeasca, sa cante, sa rada si sa clipeasca de pe ecranele televizoarelor, nu prea am avea ce sa vorbim despre o banala papusa de lemn, chiar fiind ea si una venita tocmai din Rusia.


Pentru copii foarte mici, papusa de lemn Matrioska are insa o valoare educativa care o depaseste cu mult pe cea a oricarei papusi Maria multiacesorizata si promovata.
Valoarea sa educativa consta in surpriza pe care o ascunde aceasta papusa. Jucaria de lemn ascunde in interiorul ei o alta papusa, care contine inca o papusa si asa mai departe. Pot fi pana la 10 papusi una in interiorul celeilalte, identice sau diferite, uneori o intreaga familie.

Copii mici invata astfel despre marimi, despre notiunile de mare, mic, mijlociu, despre faptul ca papusa mica incape in cea mijlocie sau mare dar nu si invers. Va puteti juca cu aceasta papusa de lemn atat cu baieteii cat si cu fetitele. Le puteti prezenta celor mici chiar inainte de 2 ani, invatandu-i cum sa se joace cu ele. Cele mai potrivite pentru copii mici sunt papusile cu 3 marimi.

Le gasiti de obicei in magazinele cu obiecte de artizanat. In Bucuresti se gasesc cu singuranta la corturile cu obiecte handmade din centrul istoric.

In magazinele on-line cu jucarii noi am gasit un joc cu oua si animale care se pot introduce unele in altele ca o Matrioska


Pentru baietei, un mecanism asemanator il au si jucariile cu piramida si masinute care se ascund una in alta


In concluzie, poate fi un cadou excelent, instructiv, distractiv si surprinzator, numai bun pentru ghetutele lui Mos Nicolae!


Publicat de in jucarii pe 13 noiembrie 2011
Etichete: , , , | 5.193 vizualizari