Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Jocuri cu pentonime, adica jocuri tetris reinvenatePrimul meu Lego Duplo

Seturile Lego Duplo sunt o incantare pentru copii mici. De indata ce se apropie de varsta de 2 ani, si pana cam in jurul varstei de 5 ani, caramizileLego Duplo vor fi printre jucariile preferate ale celor mici.

Desi toate seturile par la fel, avem si noi preferatele noastre si va vom spune si voua de ce pentru a va ajuta sa alegeti setul potrivit pentru copilul dvs.

Cand spui Lego, de obicei, si mai ales daca aveti copii mai mari,va ganditi la o punga plina cu multe caramizi pe care, urmand un model, pas cu pas, le vei ansambla urmand sa obtii o masina, un castel,un vapor sau un mostru, cu care eventual apoi copilul se va si juca. De multe ori pentru copii mai mari fascinatia pentru un set Lego se termina cand modelul a fost ansamblat. Este bine sa amanati cat mai mult acest moment.

 

De aceea noua ne plac cel mai mult seturile Lego Duplo care ne permit sa fim creativi cand ne jucam cu cei mici. Combinand caramizile putem obtine fie o masina, fie un copacel, fie o lalea, fie o inghetata, etc. Cele mai multe posibilitati le aveti cu caramizile din cutiile denumite cutii complete pentru distractie


Aceste cutii includ, pe langa clasicele caramizi Lego duplo, si animale, personaje,  caramizi cu numere sau chiar cate o placa pentru constructie, in cutiile deluxe.

 

Cu setul Lego Duplo de animale creative puteti chiar sa va jucati de-a gradina zoologica fantastica, inventand fel si fel de animale si dandu-le nume. Sau alaturi de cel mic, angrenati-va intr-un joc de tip ghicitoare. Copilul construieste ceva din Lego Duplo si apoi incercati sa ghiciti ce a intentionat el sa creeze. Apoi schimbati rolurile.


Cand aveti la dispozitie suficiente animale Lego Duplo diferite, puteti incepe chiar sa jucati cate un joc de atentie si de memorie cu cel mic. Incepeti cu 5-6 animale si pe masura ce cel mic creste, mai adaugati.

Intr-un astfel de joc, veti aseza pe masa toate animalele Lego Duplo si dupa ce copilul le priveste cu atentie,cereti-I sa inchida ochii. Luati un animal si ascundeti-l. Apoi cereti copilului ca privind animalele ramase sa ilgaseasca pe cel care “ a plecat in padure”. Jocul stimuleaza foarte bine atentia si concentrarea celor mici. Este important doar sa alegeti animale care sa fie cat mai diferite intre ele, pentru a-l ajuta in acest fel pe copil sa le memoreze.