Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestePuzzle – ne jucam de-a pescuitul!


A fost week-end si am fost la pescuit! Am pescuit nu numai cei mari ci si cei mai mititei.
Pentru ca au avut alaturi modelul taticilor a fost foarte usor sa-i convingem pe copii sa isi descopera rabdarea si sa se joace si ei de-a pescuitul.

Desi poate din descrierile mele vi se va parea ca jocul este unul de indemnare, va asigur ca de fapt, inainte de toate, acest joc este un bun pretext pentru a va invata copii sa aiba rabdare, sa se concentreze, sa fie perseverenti.

Asadar Hai la pescuit!. Cei mici s-au distrat practic cu o cutie de lemn (pe post de lac) din care au pescuit pestisorii din lemn cu ajutorul a doua undite magnetice, pestisorii avand si ei magneti.

Si pentru ca s-a intamplat sa avem la indemana si o clepsidra, am organizat chiar si o intrecere.

În setul nostru cel mai dorit pestisor a fost unul mic si auriu, iar cel pe care îl ocoleam cel mai tare era un rechin cu dintii foarte ascutiti. Mai apoi jocul magnetic de pescuit a fost pretextul pentru un întreg joc de rol petrecut pe malul unei ape unde, daca aveam norocul sa prindem pestisorul auriu ni se îndeplinea o dorinta, însa daca cumva ajungeam (în final) sa prindem rechinul … primeam o pedeapsa.


Pe piata puteti gasi si variante mai avansate ale jocului, de tipul unui puzzle, în care copilul trebuie nu numai sa reuseasca sa prinda pestisorii, dar si sa-i potriveasca ulterior la locul lor (asemenea unui puzzle).


[2ppproducts q = ‘joc pescuit magnetic marine’ bino pescuit; set pescuit’ nop = ‘3’]

Aici puteti vedea toate puzzle-uri-le magnetice cu pestisori precum si pretul acestora.
O alta varianta a jocului Hai la pescuit, insa pentru copii mai maricei (de peste 3 ani), care au capatat deja mai multa putere de concentrare si îndemânare, este varianta tare distractiva, pe baterii a clasicului joc de pescuit cu magneti. Noi il avem intr-o varianta achizitionata din SUA de niste prieteni. La noi, am vazut niste jocuri asemanatoare in magazinele de cartier, iar pe internet le-am gasit la magazinele de mai jos.Asadar, o platforma care se roteste, timp în care pestisorii pozitionati pe ea deschid si închid gura pe rând. Copilul trebuie sa prinda cu o undita pestisorii. Dar acest lucru se poate întâmpla doar cât el tine gurita deschisa si în timp ce platforma se învârte (si o data cu aceasta miscare de rotatie pestisorul pe care tu ti-ai fixat atentia îsi închide gurita).

Si daca totusi va temeti ca cei mici nu vor face fata tentatiei de a arunca pestisorii in apa, puteti sa le propuneti un joc asemanator insa realizat din plastic. Noi am gasit doua variante pentru cei mai indemanatici.

Unul de la BabyMoov cu 2 undite si cate 5 animalute (ideal atunci cand aveti doua comori) si unul de la Alex Toys cu o singura undita si 4 animalute din spuma.


    Iar pentru „incepatori”, adica pentru copiii de 2-3 ani, puteti sa va distrati si cu setul cu plasa de pescuit (adica cu minciog, pentru a imbogati vocabularul celor mici, si nu numai).


    Un astfel de set puteti insa sa alcatuiti si dvs. singurei, achizitionand de la orice supermarket (raionul cu produse de pescuit) un mic minciog si repunand in functiune (daca le mai aveti) animalutele de plastic pe care le rodea bebe cand ii apareau dintisorii.

    Nu ne mai ramane decat sa va dorim fir intins!

    Articole similare: