Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povesteRachete de jucarie hand-made


De ceva timp, cel mic este foarte atras de rachete şi aştrii (asta după ce tocmai am depăşit perioada piraţilor). Cred ca Mos Craciun va avea ca sarcină să achiziţioneze o astfel de racheta spațială ed jucarie.


 Sau poate ne multumim si cu o racheta actionata cu pompa de aer in care tati se poate juca explicand in joaca putina fizica.

sau poate cu o statie spatiala Lego cu care ne putem construi singuri rachete sau cu o racheta solara cu care copii pot invata despre energia solara.


Dar până atunci noi încercăm să ne descurcăm cu ce avem prin casă şi cu multă, multă imaginaţie.

Ca urmare, dat fiind ca ieri a fost eclipsa de luna, am zis ca ar fi frumos sa marcam si noi momentul . Asa ca, inspirati de această fotografie, am realizat şi noi o rachetă din tuburi de carton rămase de la hârtia igienică.

sursa foto: MarthaStewart.com

Cel mic deja ştie cât de multe jucării îşi poate confecţiona din ele şi are mare grijă să le păstreze pentru un viitor proiect. Bune ar fi fost şi unele mai lungi (din acelea de la şerveţelele de bucătărie), însă de data asta nu am avut.

Aşa că pentru a avea o rachetă cât de cât stabilă ne-am folosit de o bandă adezivă mai lată.

Poza pe care am avut-o ca model este destul de sugestivă pentru a vă mai spune în detaliu cum am procedat.

Pentru cel mic toată distracţia vine însă o dată cu pictatul rachetei. Noi am parcurs această etapă după ce am ansamblat tuburile. Având în vedere că acestea în contact cu apa din culori se înmoaie nu ar fi rău sa le decoraţi înainte de a le asambla. Noua însă ni s-a părut mai bine aşa pentru că cel mic văzând racheta ansamblată a avut mai mult spor la pictat. Şi inspiraţia a fost alta! Astfel, a ales pentru tuburile de la bază un amestec foarte reuşit de galben şi roşu pentru a reda focul. În final, neavând (pentru moment) la îndemână un pic de praf stelar, am aplicat doar câteva steluţe autocolante.

Aşa am realizat că următoarea achiziţie pentru trusa micului artist va fi un set de culori cu sclipici. Următoarea rachetă va fi una metalizată sau aurie (exact ca în poza din care ne-am inspirat).

Până atunci va spun că a fost un proiect de care cel mic s-a bucurat tare mult. Câţiva marţieni de la ouăle Kinder ne-au folosit apoi pentru a ne face prieteni în spaţiu călătorind cu racheta noastră. Ne-am exersat chiar şi abilităţile matematice numărând etajele rachetei (tuburile folosite). Dacă am fi avut mai multe steluţe am fi lipit pe fiecare etaj numărul corespunzător de stele, dar păstrăm ideea asta pentru racheta la care vom folosi culorile strălucitoare.