Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de poveste



carturesti.ro


Review pentru jocul Froggit de la Smart Games (p)

Cu siguranță, dacă vorbim despre editorul de jocuri Smart Games, ne gândim imediat la jocuri de logică, jocuri IQ care se joacă de unul singur. Sunt preferatele părinților pentru cadourile oferite la serbările școlare sau chiar și de grădiniță.

Dar, pe lângă aceste jocuri, Smart Games ne propune acum și adevărate jocuri de societate, care se pot juca în 2 sau mai mulți jucători. Se păstrează însă raționamentul logic. Un astfel de joc este Froggit!, un joc cu broscuțe colorate care trebuie să traverseze un iaz plin cu nuferi.

Chiar ne place! Haideți să vedeți de ce! Dar înainte de asta, vă spunem că mulțumim Abrakadabra pentru că ne-a oferit spre testare acest joc tare simpatic pe care îl găsiți la ei aici.

Dacă îți plac jocurile de societate cu raționament logic, în care planificarea și strategia intră în joc, îți va plăcea Froggit.

Froggit are două nivele de dificultate, așa că este un joc potrivit atat pentru copii mici de 6-7 ani dar si pentru jocul impreuna cu parintii sau fratii mai mari.

Desigur, cu cât joaca mai multe persoane (până la 6), cu atât este mai distractiv (pentru că vei avea cât mai puțin control asupra modului cum evoluează jocul)!

La nivel estetic, jocul se remarcă fără îndoială pentru platoul uriaș, peștele gigantic (ei bine, pare gigantic pentru că doar capul iese din apă) și frumoasele broaște colorate.

Broaștele au o proprietate foarte amuzantă: cele mari se potrivesc deasupra celor mici pentru a călători cu ele. De asemenea, o broască mare poate ascunde una mică. Vă puteți imagina pentru ce?

Froggit Smart Games

 Regulile Jocului FROGGIT

În Froggit, scopul este de a vă face întreaga familie de broaște să treacă în partea opusă a iazului, înaintea familiilor celorlalți jucători. Există două niveluri de dificultate: junior și expert și pot fi, de asemenea, combinate cu o durată normală (folosind toate cele 5 broaște) sau rapidă (cu una mare și dpua mici).

Ne pregatim de joc 

Așezați iazul în centrul mesei, cu peștele în centrul acestuia. Familiile de broaște (3 sau 5 din aceeași culoare) trebuie să fie plasate la punctul de pornire al culorii lor (imaginea mică a unei broaște).

Va trebui să ajungi cu familia ta de broaște în extremitatea opusă a punctului de pornire (unde se află desenat un semicerc având culoarea broscuțelor tale).

În funcție de numărul de persoane care joacă, configurația de ieșire va fi diferită:

FOTO_4

CUM SE JOACA (MODUL JUNIOR)

La rândul său, în sensul acelor de ceasornic, fiecare jucător mută o broască de culoarea sa sărind pe un nufăr liber. Puteți muta o broască pe care o aveți la punctul de plecare sau una care se află deja în iaz.

O broască care a intrat deja în iaz poate ieși doar dacă ajunge la semicercul de sosire. La fel, o broască care și-a părăsit linia de sosire nu se poate întoarce la iaz.

Broaștele pot sări :

  • o data sau de doua ori dacă este mare .
  • o data, de doua sau trei ori dacă este mică .

În plus, pot sări direct pe un nufar alăturat liber sau pot să sară peste o broască alăturată către un nufar liber în aceeași linie de direcție. Important: nu puteți sări peste pește!

Când o persoană își scoate una dintre broaște din iaz ajungând la linia de sosire, trebuie să mute peștele 1 sau 2 nuferi (broaștele nu blochează mișcările peștilor). Dacă peștele își termină mișcarea pe o floare de nufăr care are o broască pe el, acea broască se întoarce la punctul de ieșire. Așa că fugi de pește!

FOTO_6

Dacă, atunci când îi vine rândul, un jucător nu își poate mișca broaștele, trebuie să mute peștele pe un nufăr. Dacă peștele îl blochează, puteți muta peștele chiar și mai mult de 2 nuferi.

SFARSITUL JOCULUI

Oricine își duce întreaga familie peste iaz până la linia de sosire câștigă jocul și jocul se termină.

CUM SE JOACA (MODUL EXPERT)

În acest mod, pot exista maximum 2 broaște (una mică și una mare) pe același nufăr:

Broaștele mici pot sari pe spatele uneia mari de aceeași culoare, formând o echipă. În acest fel, peștii nu le mai pot trimite la punctul de ieșire, atât timp cât sunt împreună.

Echipa poate sări doar o dată direct pe orice nufer gol. Nu pot sări peste sau peste alte broaște.

Echipa nu poate intra sau ieși împreună din iaz, ci separat.

La separarea echipei, broasca mică trebuie să se miște mai întâi și să coboare din spatele celei mari.

FOTO_9

Broasca mare poate sari pe o broasca mică de altă culoarecapturare – l . Micuțul nu se va putea mișca până când cel mare nu va pleca. Dacă peștele se mută pe un nufăr în care sunt 2 astfel de broaște, cele 2 sunt readuse la liniile lor de plecare.

FOTO_8

ABILITATI SI COMPETENTE

După cum știm bine, există multe abilități pe care le exersăm în timp ce jucăm boardgames-uri.

ABILITATI exersate in jocul Froggit

  • Orientarea spațială
  • Planificare. Traseul poate fi parcurs în pași diferiți și există diferite modalități și strategii de a avansa: folosirea broaștelor noastre sau a altcuiva pentru a sări mai departe, înaintând cu o broască sau cu mai multe în același timp, etc.
  • Luarea deciziilor. Legat de planificarea noastră, trebuie să ne gândim la ce opțiuni avem, ce broască să ne mutăm etc. Ceea ce decidem ne va marca jocul.
  • Flexibilitate cognitivă. O altă broască sau peștele ne poate speria și ne poate perturba planurile. În orice caz, trebuie să găsim  o modalitate alternativă de a încerca să câștigăm.
  • Atenţie. Dacă nu ne dăm seama ce broaște a miscat fiecare, este dificil să avem o imagine de ansamblu a tot ceea ce se întâmplă în iaz. Trebuie să fii atent în general și apoi să te uiți la traseul pe care ți l-ai propus, ignorând restul.
  • Raţionament. În procesul de planificare și luare a deciziilor, raționamentul va interveni, deoarece trebuie să ne gândim la opțiunile logice existente și să ne gândim la ce se întâmplă dacă se întâmplă una, atunci se poate întâmpla altul și, astfel, rotim un raționament.
  • Toleranța la frustrare. Când ești pe cale să-ți duci broasca în cealaltă extremă și cineva te mănâncă cu peștele, poți deveni foarte frustrat. Dar este adevărat și faptul că ți-ai lăsat broasca acolo la „îndemâna” peștilor. Astfel tine de strategie care trebuie bine gândită, deci este mai ușor să-ți asumi consecințele în majoritatea cazurilor.

 

CONCLUZIE

După cum puteți vedea, Froggit de la SMART GAMES este un joc abstract care datorită temei broscuțelor, desenelor si culoritului are un aspect foarte familiar, astfel încât cei mici să fie atrași și de design.

Un joc care a funcționat bine de 6 ani și cu doua niveluri de dificultate interesante, care poate fi o provocare distractivă pentru adulți și copii. Pentru că Froggit, în ciuda drăguțelor broaște colorate, este un joc de strategie, de gândire. În plus, posibilitatea de a juca până la 6 persoane, crescând foarte mult interacțiunea, îl face foarte potrivit pentru întreaga familie.

Publicat de in jucarii pe 13 octombrie 2020 | 587 vizualizari

 

Scrie un comentariu