Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Suporturi pentru servetele


Pentru că se apropie Sfintele Paşti şi în magazine au început să apară o mulţime de decoraţiuni specifice, vă propunem şi noi astăzi o activitate simplă şi plăcută pe care o puteţi realiza alături de cei mici.

Veţi avea nevoie de:
• hârtie portocalie (noi nu am avut suficiente coli de hârtie colorata, aşa că am folosit şi coli de hârtie alba pe care apoi am colorat-o)
lipici lichid sau banda adeziva (scotch)
• serveţele verzi (veţi găsi cu siguranţă la orice supermarket)
• carioca portocalie sau maro deschis. Noi folosim carioci lavabile.
• acuarele (culoarea portocalie). Pentru activitati care necesita pictarea unor suprafete mai mari noi folosim acuarele speciale pentru pictat cu manutele. Sunt mult mai spornice. De obicei insa nu au disponibile toate culorile, desi puteti gasi si seturi mai extinse. Insa piciul adora sa le amestece si sa obtina el noi culori. Portocaliul se poate obtine combinand rosu si galben.

Şi iată cum am procedat:
1. Am indoit o coala de hartie in doua si am taiat-o obtinand astfel doua dreptunghiuri mai mici.
Fiecare dreptunghi l-am rulat formând astfel un con foarte asemănător unui morcovel. Pentru a lipi conul am folosit lipici. Noi utilizam lipici lichid de la Galt. Il punem in suporturile pentru culori si piciul il intinde acolo unde este nevoie cu pensonul.

2. Pentru că după ce am răsucit hârtia, nu ne ieşise un con tocmai perfect, am ajutat marginea cu un foarfece pentru copii. Pentru un efect sporit puteti folosi un foarfece zimtat.

3. Daca procedati ca si noi si folositi hartie alba in loc de hartie portocalie, urmeaza sa pictati morcoveii.

Pentru a merge mai usor treaba, am folosit recipientul pentru lipici si ca suport pentru pictat.

Dupa ce am pictat morcoveii i-am lasat la uscat…

iar dupa ce s-a uscat culoarea, pentru a le da un plus de naturaleţe, am folosit o carioca de culoare portocalie şi am desenat câteva nervuri orizontale.

4. În final am împăturit conic serveţelul verde şi l-am introdus în morcovel.

Şi gata! Simplu, rapid şi de efect!


Noi am realizat activitatea un pic cam devreme. Piciului i-a plăcut foarte mult şi acum nu putem servi nicio masă fără ca el să dorească să aşeze şi morcoveii pentru serveţele. În ritmul acesta, până la masa de Paşti există riscul să ne plictisim deja de acest aranjament :).

P.S Daca nu ati procurat inca acuarele lavabile (care nu pateaza hainutele micilor artisti) puteti incerca cu incredere un sortulet protector ca acesta.