Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Toamna se numara bobocii


Ne mai despart câteva zile de luna septembrie. Pentru pitici este o lună deosebit de importantă în calendar dat fiind că urmează să înceapă şcoala sau grădiniţa. Aşadar schimbări importante pentru care atât prichindeii cât şi părinţii trebuie să fie foarte bine pregătiţi (material şi spiritual bineînţeles)!

Pentru cei ce merg la grădiniţă, cea mai mare provocare este acceptarea acestei schimbări, cu bune şi cu rele. Nu că am vrea să vă speriem, însă acomodarea nu este întotdeauna foarte uşoară. Este important să aveţi multă răbdare, să-l înţelegeţi pe cel mic şi să vorbiţi cu el pentru a-i explica de ce este nevoie să meargă la grădiniţă.

Noi am găsit o carte care vă poate ajuta în a purta o astfel de discuţie cu cei mici. Este vorba despre cartea „Şorichiţ nu vrea la grădiniţă” de la editura Crişan. Îl veţi cunoaşte pe şorichiţ care, din motive întemeiate, nu vrea să se despartă de mama pentru câteva ore pentru a merge la grădiniţă. Calea dialogului şi răbdarea rezolvă însă problema şi şorichiţ ajunge în final să îşi dorească să fie alături de ceilalţi copii de vârsta lui pentru a se distra la grădi.

Dacă aţi trecut de etapa grădiniţei, următorul pas încărcat de suspas este clasa I. Avem motive să credem că în această etapă părinţii sunt cei care trăiesc cele mai tensionate momente şi fără să realizeze, de foarte multe ori, transferă şi copilului aceste emoţii, fără prea multe beneficii însă. Pentru aceia dintre dumneavoastră, dragi părinţi, care vă doriţi să gestionaţi „ca la carte” contactul copilului cu mediul şcolar, vă recomandăm cartea „Copilul meu merge la şcoală”, o carte care isi propune sa vina in intampinarea dificultatilor pe care fiecare parinte le poate intalni in timpul vietii de scolar a copiilor, de la cumpararea rechizitelor, la felul in care se respecta orarul de lucru, de la „colegii cu probleme” la sedintele cu parintii etc. Primiţi această propunere ca o recomandare a unui manual al părinţilor care revin la clasa I! La urma urmei, numai prichindeii să aibă manuale?

Articole similare:

Publicat de in carte-joc pe 29 august 2011
Etichete: , , | 3.858 vizualizari