Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Traditia se invata in joaca


Momentul in care veti decora ouă pentru masa se Paşti se apropie.
Oricând de dificil vi s-ar părea, încercaţi sa realizaţi acest lucru alaturi de cei mici.
Este o bună oportunitate pentru a lăsa frâu liber imaginaţiei si pentru a petrece astfel timp de calitate împreună.

Si pentru a va incuraja să procedati intocmai, am ales pentru voi cateva idei dupa parerea nostra usor de pus in practica chiar si alaturi de cei mici.
Veţi avea nevoie bineînţeles de ouă fierte tari şi doar de cateva accesorii cu care sunteţi deja familiarizati.

Asadar va propunem pentru inceput un model la moda: ouă cu buline.

Ouă cu buline

Anul acesta se poarta bulinele! Incanta-i pe cei mici lasandu-i sa decoreze oua cu degetele. Veti obtine niste oua in buline adorabile. Poti folosi vopsea pentru copii, speciala pentru desenat cu degetelele, pe care cei mici o pot aplica chiar direct pe oua albe, nevopsite traditional.

Pentru un efect şi mai atractiv, puteţi realiza chiar şi buline în relief.


Pentru aceasta aveţi nevoie de sclipici (noi am utilizat sclipici achizitionat de la mercerie).
Daca totusi ideea de a utiliza sclipici nu vă încântă vă mai oferim o alternativa, cei drept, mai dulce. Puteţi folosi zahăr brun.

Într-o primă etapă vopsiţi oul în mod obişuit (deşi puteţi să realizaţi astfel de buline şi pe ouă albe, necolorate). Lăsaţi vopseaua să se usuce.

Apoi aplicati cu degetul din loc în loc lipici lichid (operaţiunea poate fi realizată cu succes de cei mici). Tăvăliţi apoi oul prin castronelul unde aţi pus sclipiciul sau zahărul brun si bulinele în relief sunt gata.

Pentru buline albe (aplicate pe ouă roşii) puteţi încerca şi cu făină, zahăr sau sare.
De asemenea mai aveti şi alternativa mult mai eleganta a lipiciului cu sclipici pe care îl găsiţi în diverse truse de activitati practice pentru copii.

Daca v-au placut ouale cu buline, dar parca ati dori mai multe buline, va propunem oua decorate cu confetti. Cei mici le vor adora!

Cel mai bine se realizeaza folosind oua din polistiren (adera lipiciul mult mai bine), dar puteti incerca si pe oua fierte. Puneti-i pe cei mici la treaba si rugati-i sa va ajute sa acopere cu lipici suprafata oului. Apoi tăvăliti oul lipicios prin confeti colorate (cumpărate din supermarket la pungă).

Si daca tot aveti la indemana vopsea pentru pictat cu degetelele, ia uitati ce mai puteti realiza:

Dupa cum vedeti, amprentele lăsate de micuţi pe ouă sunt perfecte pentru a improviza mini figurine reprezentând animale, chipuri, etc. Simplu si elegant!

Lăsaţi să se usuce vopseaua înainte de a adauga detaliile finale amprentelor. Le veţi desena folosind orice tip de marker permanent.

Ia sa vedem ce mai aveti prin preajma pe acolo prin camera copilului…a da, aveti creioane cerate!
Aflati ca sunt perfecte pentru decoratul oualor.

Daţi copilului un ou fiert tare (şi bineînţeles răcit în prealabil). Lăsaţi-l să deseneze după plac folosindu-se de creioanele cerate.

Dupa ce micul Picasso si-a desavarsit opera, introduceţi oul in vopseaua pe care o folositi in mod traditional. Vopseaua se va prinde doar acolo unde nu s-a desenat cu ceară. Efectul va fi maxim.

Si in final puteti sa va distrati decorand oua cu ajutorul unui fir de lana.

Pentru a obţine astfel de decor, aveti nevoie doar de vopselele copilului si de cateva fire de ata (de preferat lana sau orice altceva mai gros). Dati copilului sa inmoaie firul in culoarea cu care doreste sa inceapa, dupa care plimbaţi firul de aţă de-a lungul oului. Încercaţi pe acelaţi ou mai multe culori şi chiar mai multe tipuri de fire, de preferat de grosimi diferite.


Si gata! Noi cam asa ne vom distra. Voi ce alte idei mai aveti?

Foto: familyfun.com

Publicat de in activitati pe 19 aprilie 2011
Etichete: , , , , | 3.136 vizualizari