Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Activitati cu frunze pentru copii

[nggallery id=81 template=galleryview images=0]

Din frunzele uscate cu care sunt pline parcurile se pot realiza o multime de activitati educative pentru a umple dupa-amiezele lungi de toamna cu vreme rea.

Pentru astazi va propunem sa realizati un arici cu tepi din frunze uscate. Coloritul ruginiu va fi perfect pentru a obtine un arici autentic.Pe langa frunzele din parc veti mai avea nevoie de un desen cu arici ca acesta.

Desenati impreuna cu copilul capul ariciului si apoi lipiti frunzele cu varfurile in sus.
Lasati sa se usuce si apoi prietenul tepos va fi numai bun pentru expozitia copilului.

Am completat apoi distractia incercand sa realizam si un arici 3D. Am folosit plastelina si pentru tepi am ales … niste spaghete.
Noi am realizat bila de plastelina un pic alungita la varf iar distractia copiilor din dotare a fost de a pune ariciului tepii din spaghete.
Iata cam ce puteti obtine! Cu cat mai colorata plastelina, cu atat ferma de arici va fi mai de efect.


Iar pentru a da si un sens cat mai educativ acestor activitati de toamna pentru copii, in timp ce copii lipesc frunzele uscate sau infig spaghetele puteti sa le cititi „Povestea puiului de arici” de Lucia Muntean. Este povestea unui pui de arici care priveste cu interes la darurile celorlalti prieteni din padure. Admira cum iepurasul se poate folosi de picioarele lui lungi pentru a alerga foarte repede, admira pasarile care cu ajutorul aripilor pot zbura aparandu-se de rapitori, etc. Nu intelege insa la ce ii folosesc lui tepii, si este trist pentru ca nu a fost si el inzestrat cu calitati fizice mai utile pentru a se distra alaturi de prieteni sau pentru a se apara de pericole.


    Din carte copilul va afla cum, in final, cu ajutorul altor copii, puiul de arici va descoperi ca tepii pe care ii poarta si pe care ii credea complet inutili ii poate folosi si ca mijloc de aparare dar si pentru a se distra dandu-se de-a dura ajungand astfel chiar sa poata concura in concursuri de alergat alaturi de alti prieteni din padure.

    Iar daca tot ati dat nastere unor arici, iata si cateva jucarii gata facute cu arici. Cea mai frumoasa jucarie cu arici este cea in care cei mici isi pot exersa indemanarea montand tepii ariciului