Jucarii recomandate ... de la parinte la parinte, pentru bucuria copiilor

Joaca-te istet! Citeste recomandarea zilei: Baldachinul pentru copii, un accesoriu de povestecarturesti.ro


Carti pentru copii la Bookfest


Am fost la Bookfest si in cele ce urmeaza vom trece in revista alegerile noastre pentru cei mai mici dintre cititori. Acum doar le vom trece in revista pentru a va starni curiozitatea de a le cauta daca ajungeti la BookFest zilele acestea. In zilele urmatoare vom incerca sa le prezentam in detaliu pe fiecare in parte.

Ne-au atras atentia (amintindu-ne intrucatva de cartile copilariei noastre) colectiile de carti de buzunar pentru copii. Sunt mici (cat sa intre intr-un buzunar), frumos ilustrate, cu povesti, povestiri sau poezii numai bune pentru copilasi. Mai toate le gasiti la 3 lei cartea de buzunar.

Am vazut noua colectie cu Pixi de la editura Galaxia copiilor.

Pixi si stelele Pixi la circ Pixi face picnic in ploaie

Apoi cartile de buzunar, reunite in colectia Sotron de la Casa editoriala Ponte.

Am gasit in aceasta colectie: ghicitori pentru copii, o frumoasa carte de bucate pentru copii, Fabule de George Toparceanu si povesti clasice foarte frumos ilustrate: Cei trei purcelusi, Punguta cu doi bani, Ursul pacalit de vulpe, Prostia omeneasca.

Si ne-am mai desfatat si cu minunatele carti de buzunar de la editura Prut, reunite in cele doua colectii „O poveste cum alta nu este” si „Poezii de seama voastra„. Fiecare colectie include cate 12 titluri diferite, pe care la targ le-am putut cumpara separat, fiecare la 3 lei.

La Minerva copiilor ne-au placut cartile de povesti franceze scrise de Catherine d’Aulnoy – Pasarea albastra si Pisica alba, povesti deosebite, sensibile si cu ilustratii „de poveste”. Le-am gasit la reducere, la 10 lei fiecare.

 

Reduceri la carti foarte frumoase (chiar daca editii mai vechi) am mai vazut la Nemira: Aventurile unui fir de nisip si Inima de sticla. Tot 10 lei fiecare.

 

La capitolul noutati, pentru copii mai mari, am vazut la Corint Junior, Destinul Vraciului, volumul VIII al Cronicilor Wardstone de Joseph Delaney, volum abia iesit de la tipar de 2-3 zile.

Iar pentru cei mai mici, prescolari, va recomandam (macar sa le vedeti – ca apoi ca veti convinge singuri ca sunt aparte), cartile din colectia Scoala celor 7 pitici de la editura Litera. Cu adevarat deosebite si utile sunt in special cele care vizeaza formarea motricitatii fine a copilului pentru a-l pregati pentru scris!

Si la editura Casa i-am revazut cu placere de Bobita si Buburuza!

De la Bobita si Buburuza am aflat ca in Clubul Soriceilor de Biblioteca (un colt amenajat pentru copii in Pavilionul francez – C3) pe 1 iunie la oara 11 se vor citi povesti cu cele doua indragite personaje, iar sambata la ora 14 se vor lansa cartile din colectia Hoinari prin anotimpuri (se vor prezenta parintilor jocurile pe care aceste carti le faciliteaza pentru copii).

Mai sunt si alte multe de descoperit la BookFest. Mergeti si veti vedea!

Publicat de in carte-joc pe 1 iunie 2012
Etichete: | 2.978 vizualizari